Somliga ljus brinner aldrig ut

Kom hem från hockeyn för sisådär en timme sedan. Allsvenskt derby, Mora - Leksand. Mora hade total lekstuga och grejade lätt tre poäng genom en 6-1-seger. Så jäkla underbart! Att jag var den enda på min sektion som var riktigt jävla glad när alla andra nästan grät eller betedde sig som dåliga förlorare gjorde inte saken sämre! Min (kära?) vän Linda lyckades nämligen lura in mig i det blåvita havet av leksingar. Usch fyfan, en gång och aldrig mer, haha. Fast riktigt så illa var det kanske inte - det fanns ju en hel del att skratta åt, hehe. Än en gång - underbaaaart!

Imorgon väntar en skön skoldag! På IBG ska vi tjejer till Leksand och spela curling (säger man så?). Taggad till tusen inför det! Utdelning av och minikurs om Mac-datorer när jag kommer tillbaka till skolan. Det tar troligtvis hela eftermiddagen, så jag räknar med att slippa alla morgondagens lektioner! Och det tackar man ju inte nej till!

Nu ska jag slänga igång ett GG-avsnitt, sen är det dags att sova (vilket inte lär vara några problem nu när jag seglar på derbysegerns härliga vindar, hehe). Godnatt!

Sexpack, 5 gram och en miljon

Kul jul. Wooopsie, bloggen blir visst lidande av min nya leksak, hehe. Det känns som att min kära iPhone (som för närvarande ligger på laddning) tar upp hela min lediga tid. Men vafan, den är ju bästbästbäst!?

Anyways, dagen har till största delen spenderats på UA. Egen match som gick åt helvete. Jag lyckades dock få med mig två poäng (ett mål och en assist)! Så satans skönt att det där med poänggörandet verkar ha lossnat - tre poäng på två matcher är verkligen inte illa för att vara jag! Världens bästa Linda lyckades också klämma in en kasse, hur ofta händer det egentligen att vi båda gör mål i samma match? Inte alltför ofta (läs; Aldrig), haha. Jag och Linds stannade i alla fall kvar efter matchen och duschade och fixade oss inför herrmatchen. Den gick också åt helvete, inte helt oväntat kanske... Trevligt sällskap hade jag i alla fall; Linda, mami, Ellinor och skolans utbytesstudent Dennis. Emelie H var med på ett hörn hon också.

Kom hem sen och käkade både tårta och glass! Tjockisvarning? Ähfan, något måste man ju göra för att lindra söndagsdepressionen! "Solsidan" på det och den tidigare halvan av kvällen var fulländad! Nu tänkte jag slänga ihop ett eget fodral åt min nya älskling (tills jag hittat ett riktigt dvs). Hittade ett ben från ett par gamla jeans, kanske något man kan använda? Nål, tråd (palla symaskin liksom...) och jeanstyg - here I come. Godnatt!

Han vet vilken dy jag varit i

Ahmen kul, verkligen skitkul! Tidigare idag var jag med och spelade säsongens hittills sämsta innebandymatch - alla kategorier. Usch fyfan vad dåliga vi var. 7-7 mot det lag som ligger sist i serien vi ligger trea i. Kuuuul. Det enda positiva var att jag faktiskt lyckades kirra en assist - en snygg sådan dessutom (enligt mig iaf, hehe). Alltid något!

Sitter och nördar lite Håkanbråkan Hellström nu. Go' musik det ni (Linda, jag vet att du inte håller med mig - but I don't give a fuck, hihi). Eftersom papi klistrat på invisibleSHIELD (som inte alls är invisible!!!) på min nya kärlek, alltså iPhoneee, ska jag helst inte starta den igen förrän imorgon kväll. En morgondag utan den kan bli jobbig, hehehe. Men har jag klarat mig förr lär jag väl göra det ännu en gång. Har faktiskt fullt upp imorgon ändå; egen match, herrmatch och plugggggg. Fyfan, iPhone är så mycket roligare än det sistnämnda...

Ett litet steg för människan, ett stort steg för mänskligheten - och ett gigantiskt jäkla steg för mig. Grejen är den att jag faktiskt inte tittat på Gossip Girl sedan i onsdags kväll! Nästan så att jag fått abstinens nu ju. Därför tänker jag unna mig (minst) ett avsnitt innan jag måste sova. Kanske bäst att kolla igenom spanskaglosorna och bläddra igenom ett par sidor i engelskaboken också? Matten är det dock alldeles för sent för att orka sätta sig in i. Godnatt hörrni!


Excusez moi, ursäkta min franska

Woopsie, det blev visst inget liv på bloggen igår. Men grejen är den att jag hade varken tid eller ork att skriva. Dagen spenderades istället istället med att äta tårta och pilla lite på mina presenter (iPhone 4 blev ju rätt populär...). ¨

Om en timme blir jag hämtad för match i Långshyttan. Dags att kööööra över! Hoppas jag. Hihi, men hörrni; ha en bra dag! Ciao.

Let's have a toast

Det kunde ha varit en spindel, det var en plastbit. Thank God. Pluggade matte i en timme. Lååång träning på det. Gissa vad som var roligast? Matten(!), konstigt nog. Te och rostade mackor at the moment. Bara timmar kvar tills I turn seventeen. Gosh. Godnatt!

I won't get what I wished for

Hallådär kött å blåbär. Har nyss lämnat en lång och seg men ändå en helt okej skoldag bakom mig. Torsdag eftermiddag. Normalt sett skulle det betyda chill (med lite plugg inblandat såklart), idag innebär det istället träning, plugg och planering inför morgondagen. Imorgon är det underbar fredaaaag. Men det är inte allt - det är dessutom min födelsedag! Hela 17 år, det är läskigt hur fort tiden går alltså... Nu ska jag och systeryster slänga ihop en ugnspannkaka, hihi. Sen blir det plugg och val av tååårta osv. Träning på UA 20.15! Ciao.  

Desperation, vad är det?



Slutade fem idag, hur kul är det? Inte såådär jätteunderbart direkt. Aja, det är ju inte varje onsdag man har Tjejligan! Hihi, det är ju rätt kul faktiskt. De är ju ganska söta och roliga de där småttingarna. Jag snackar innebandy alltså, för dem som kanske inte förstod det. Kanske ska jag spendera resten av kvällen med min (inte så) underbara biologibok. Jag är väl så illa tvungen... Ett Gossip Girl-avsnitt på det sen hade ju inte direkt skadat? Hehe, någon belöning måste man väl ändå få? Abso-fucking-lutely. Ciao.


U hooked me up with some poetry


Jag fattar allt och ingenting

Jamen heeeej tisdag och dålig bloggning. Skolan var precis som vilken tisdag som helst; IBG - grymt kul och jobbigt, spanska - kort lektion men tråk ändå, håååltimme - dödade tiden i biblioteket med Jonathan, matte - inte fan är det enkelt i alla fall, svenska - mycket snack vilket resulterade i en ovanligt rolig lektion!
Hem sen. Käkade falukorv och makaroner (intresseklubben antecknar!). Stack till mina kusiner och fick äntligen den tårta jag så länge suktat efter, hehe. Träning efter tårtätningen, tunga och sega ben efter IBG (alltså inte pga tårtan, eller?). Fick köra hem sen. Det gick nääästan felfritt, hihi. Dator - dusch - dator igen. Nu ska jag ta en kopp te och ett par mackor. Sen är det sängen (och GOSSIP GIIIRL!) som gäller! Men jag har ju faktiskt sovmorgon imorgon.. Anyways, godnatt.

So this is it?

Just nu är det ganska exakt en vecka sedan mitt år 2011s bästa eftermiddag. På en vecka kan så mycket - men ändå så lite - hända. Några detaljer får ni tyvärr inte, dem sparar jag till mina absoluta BFF's. Men livet är verkligen som en berg-och-dalbana. Sometimes it's good, sometimes it's not.

Måndaaag idag alltså. Usch. Denna veckas måndag har dessutom varit och kommer troligtvis att förbli (?) en tråkig sådan. Men man kan ju inte ha kul jämt. Har jag tur kan dock en tårtbit eller något annat fika få slinka ner, hehe. Vi ska nämligen snart åka till mina kusiner, vars pappa fyllde år igår. Och så måste jag ju ha någonting att träna bort på IBG imorgon bitti. Innan vi åker lär jag dock tvinga mig själv till sisådär en halvtimmes plugg. Matte, engelska, svenska+biologi och spanska får la slåss om min attención nu ikväll. Kanske borde jag satsa på att hålla Gossip Girl-traditionen levande och slänga på ett sånt avsnitt ikväll också, innan jag ska sova? Hm.. Räknar med det! Men än så länge är det (tyvärr) långt dit.


It's all about acting






Hard to stay awake

P3 Guldgalan fanns på datorn! Fixade naglarna och hann inte så mycket mer när jag var klar med det och galan var slut. Någon matte blev det såklart inte. Istället blev det raka spåret in i duschen och sedan vidare till UA för att kolla på dammatch. Lätt seger över Örebro med 11-3. Men det började ju rätt jävligt, tur då att jag slapp se första perioden som måste ha varit bedrövlig, hehe.

Skola imorgon. Hur pepp? Inte alls! Tänkte hur som helst ladda upp med lite Gossip Girl nu innan det är dags att sova. Godnatt världen.


Hey man now you're really living

Ont i halsen och två kilometer matte som enligt planeringen ska vara klar imorgon. Livet leker - med mig. Kioskjobbet igår var inte riktigt så tråkigt och segt som jag väntat mig. Jag blev dock helt slutkörd av alla som var godis-, toast- och läsksugna i första periodpausen. Huvudräkning + lördag = dålig kombo. Jag kan bara hoppas att allt blev rätt... Men det blev det nog. Jag hade ju trots allt MVG i matte genom hela högstadiet, så det vore fan illa annars.

Tänkte dra igång gårdagens P3 Guld-gala på Internet (om det går, dvs), fila naaaglarna och hälla i mig några liter vatten nu. Bra uppladdning inför några timmars matteplugg? Mja, det återstår att se... Ciao.


When s is more important than t r






Avatar



1 2 3 4 5

När denna film visades på bio undrade jag vad det var för skit. Science fiction är inte precis min favoritgenre i filmvärlden. Men efter att ha hört och läst en hel del positiva omdömen om filmen var jag ju näst intill tvungen att se den - om jag nu skulle få chansen någon gång. Och nu ikväll när jag satt och bläddrade runt bland olika kanaler såg jag att just Avatar precis skulle börja på Canal+. "Varför inte ge den en chans och se om den nu är så bra som alla säger?" tänkte jag och blev sittandes framför tv:n tills filmen var slut.

Men vad tyckte jag då? Stundtals var det verkligen en femstjärnig film. Många scener var riktigt fina och mysiga. Dock har jag jäkligt svårt för att gilla såna där krigsscener - och allra mest när det involverar övernaturliga vapen. Hela Sci-Fi-grejen ger mig förresten en slags obehagskänsla. Det är det som drar ner betyget. Men jag tycker ändå det är en fin och sevärd film, så det skadar verkligen inte att se den!

Who's gonna break the silence?

Två matcher + en IBG-träning på mindre än ett dygn. Det är en halvt slutkörd Viktoria som sitter vid datorn nu kan jag lova. Hur som helst, inte en enda poäng varken för mig eller laget under dessa två matcher. Lyckades dock kirra en tvåa (utvisning, för den som inte kan innebandyspråk) idag. Gjorde faktiskt en assist också, men det sket de väl i... Huhu, jag ska i alla fall snart åka tillbaka till världens bästa arena - Unihoc Arena. Ska dock jobba i kiosken i ca 4 timmar (missar dammatchen, det sög ju), så det är inte mycket att se fram emot. Aja, ska ta en kopp kaffe nu, hihi. Lite plugg eller städning på det kanske? Det visar sig. Ciao.

Vilse i pannkakan

Kom nyss hem från skolan. IBG sista lektionen. Kulkul! Helt okej dag för övrigt också. På svenskan och resursen fick vi info om programvalen som ska göras senast nästa måndag + om klassresan som är planerad i början av tvåan. Gaaalet vad jag längtar till det sistnämnda kan jag lova!

Nu sitter jag och väntar på pannkakor. Gottttttt! Match i Enviken sen, samling om 35! Gotta get going. Ciao.

Apple






Satan vilken grym design Apple har på alla sina grejer. Här är endast ett litet urval av allt snyggt deras designers åstadkommit. Två av bilderna är dessutom ledtrådar till tekniska prylar jag snart kommer vara ägare av! I like. Någon som kan gissa vilka?

Over and out

Kom hem för en halvtimme sedan, efter att ha skrivit nk A-prov i tre jävla timmar. Började 13.25, var tvungen att gå (blev utkörd, hehe) typ 16.35. Död. Nu sticker jag till UA och är sargvakt på herrarnas match mot Warberg! Mer bloggelibloggning när jag kommer hem. Om jag orkar. Ciao.


Tystnad, tagning, explosion


This is hardcore

AND I'M INDESTRUCTIBLE.

Sovmorgon idag. Hade bara tre lektioner. Men det är tre av veckans absolut längsta, så ni kan ju gissa om det har varit en seg dag... Det var bara en timme sedan jag kom hem från IBG, dagens sista lektion. Snart bär det av till UA igen, träning kl 20! Har träningsvärk i hela överkroppen, är trött i både benen och huvudet och måste dessutom plugga som en tok inför provet imorgon. Ändå ska jag på träningen. Kalla mig dum or whatever, så är det i alla fall. Aja, lär dyka ner i naturhelveteskunskapboken nurååå. Det är ju trots allt sista dagen jag behöver ägna den en enda blick! I o m provet imorgon slutar kursen (eller ja, den är integrerad i Bi A, men ändå). Det ska ju bli satans lovely kan jag lova. Ciao.

Fula normer föder hårda batonger

Det som hände efter spanskan idag var kanske inte så hemskt som jag fick det att verka i detta inlägg. Fick snarare någon slags mental kollaps eller nåt när jag fick höra en, egentligen rätt obetydlig, grej. Har dock insett att vem som helst faktiskt kan se min blogg, kanske borde jag därför utelämna vissa saker? Whatever. Resten av kvällen tillbringas med en kopp te och fyra kiwihalvor! Kanske lite plugg på det också... Jag är väl så illa tvungen. Godnatt.


All these theories drive me crazy






I'd rather be fooled

Ingen kan väl ha missat att livet är som en enda stor berg-och-dal-bana. Humöret, känslorna - ja, hela livet! - går ständigt upp och ner. Från att igår ha befunnit mig på banans högsta punkt, banans topp, åkte jag fritt fall ända ner i banans djupaste dal. Det var efter dagens spanskalektion detta skedde. För en sekund trodde jag allvarligt talat att jag skulle gå under. Hur som helst har jag nu börjat klättra mig uppåt igen - med framgång. Jag börjar närma mig toppen redan nu, men man vet aldrig när nästa nedförsbacke kommer. Särskilt inte i denna värld.

Årets hittills bästa måndag

Årets hittills bästa timmar seglade nyss förbi. Planen gick alltså i lås. Resultatet av det hela blev ett skatbo på huvudet och en hel hög maskara under ögonen. Men det var så värt det.

Just nu halvligger jag i min underbara säng (som faktiskt t o m är bäddad, dagen till ära!) med min lilla rosa dator i knät och en bit kexchoklad bredvid mig. Kollar läget på facebook och checkar av alla bloggar jag följer. Allt detta i väntan på årets bästa gala; Idrottsgalan! Bara 30 minuter kvar nu! Ciao.

Student dying

Någon som missat min dags utmaning? Att vara lärare och elev samtidigt? Does it sound familiar? Hur som helst, det gick lite sådääär kan jag ju tala om. Jag pluggade naturkunskap. Jag agerade privatlärare åt min kusin. Men jag har bara hunnit göra hälften av det jag tänkt göra idag i naturkunskapen. Och det är ytterst tveksamt om min kusin lärde sig något överhuvudtaget. Jag ska inte bli lärare, det vet jag i alla fall. Fast det visste jag i och för sig innan denna söndag...

Utöver plugg har jag hunnit kolla på när min systers lag lekte sig till en seger över Krylbo med 12-3. Innebandy snackar vi nu alltså. Aja, jag lär ta tag i den där jäkla naturkunskapen nu. Prov på torsdag + att jag har andra planer för morgondagen (än så länge...) så jag har verkligen inte tid att hamna efter i planeringen. Hej pluggboken. Godnatt världen.


Solsidan säsong 2!



Är det bara jag som taggar inför årets första avsnitt av Sveriges bästa tv-serie? Inget ska få hindra mig från att befinna mig framför en tv ikväll kl 20! För de få som kanske inte vet är det 4:an man ska knappa in för att få se något av det allra mest fantastiska i svenska tv-historien.

Jag sjunker aldrig så lågt



p fr weheartit


I hear there's a bitch in the village

Inte okej att tiden gick så fort nu på eftermiddagen och kvällen. Det fanns tyvärr också roligare saker att göra än att hålla naturkunskapsboken sällskap. Så nu är frågan; när ska jag göra de två sista frågorna som - enligt min egen pluggplan (hehe, jag är inte så ambitiös som det kanske låter!) - skulle göras idag? Nu eller imorgon? Kan ju lägga till att jag har en hel del att göra imorgon också... Hm, ska ta mig en titt på dem och se hur lång tid de tar att svara på. Går det fort gör jag det nu ikväll, annars får det vänta! Hur som helst tänker jag toppa även denna dag med ett Gossip Girl-avsnitt. Det förtjänar jag efter alla dagens pluggtimmar! Och de som är inplanerade imorgon, då jag även ska hjälpa min kuselini med engelskan. Både lärare och elev imorgon alltså. Det kan bli intressant, hehe. Wish me luck, I'll need it. Godnatt!

Gossip Girl





Världens grymmaste serie. Fick andra säsongen i julklapp så nu har både den och första säsongen nördats sedan jul. Och för varje avsnitt jag ser inser jag hur mycket i den där serien som faktiskt är precis som i mitt liv. Visst, det finns gigantiska skillnader. Miljön är den största. Serien utspelar sig i storstaden New York i USA, mitt liv i lilla Mora i Sverige. Men människorna och relationerna - de är precis desamma! Allt från struliga förhållanden och bitchiga, falska s k kompisar finns även här, i mitt liv. Främst på senare tid, har jag insett. Det om något måste väl ändå bevisa att alla människor är väldigt, väldigt lika trots sina olikheter? Oavsett om man är rik eller inte, amerikansk storstadsbo eller svensk lantis. Vi är alla likadana, lika mycket värda. Ändå verkar folk tro att de är bättre än andra. Tänk på det nästa gång du kanske får lust att strula till det och göra livet surt för någon stackare.


I just wan't you to be wrong

Goddag gott folk, hehe. Vaknade vid 10. Käkade frukost. Sedan dess har jag i princip bott i min naturkunskap A-bok. Rätt trist men helt nödvändigt. Hoppas plugget inte varit förgäves när jag sitter i skolan på torsdag och får provet framför mig. Inte heeelt taggad på't, men det är ju avslutningen på kursen så nu gäller det att ge allt för att uppnå högsta betyg! Sen får jag lämna ifrån mig den där boken som varit min bostad de senaste timmarna - DET känns åtminstone grymt bra!

Tog en paus i plugget nu, har gjort hälften av det jag planerat att göra idag. Resten får jag göra senare idag. Nu är det dags att slänga ut underbara julen! Hejdå tomtar, adventsstjärnor, julgranen och allt vad julen innebär. Ciao.


Confusion


Friday night

Kom hem från Hofors för en timme sedan. Vi var bara nio (NIO!) stackars utespelare. Vi slet som djur. Vi spelade stundtals riktigt jäkla snyggt. Vi var helt grymma. Det är bara en liten hake - vi förlorade. Men vet ni vad? Det kändes som en vinst. Vi gjorde trots allt en grym insats! Underbart, tjejer! Efter att ha hämtat upp ett 4-2-underläge i sista perioden (?) var vår energi så gott som slut och Hofors lyckades klämma in segermålet, 5-4. Skit också. Det kunde lika gärna ha varit vi som vann, det var så sjukt jämnt. Ribbträffar hit och stolpträffar dit. Båda lagen hade otur med målen. Aja, grymma var vi i alla fall!

Är egentligen helt slutkörd efter en veckas skola + matchen (då vi endast var tre backar, jag var en av dem såklart!). Men inte ens det kan hindra mig från ett avsnitt Gossip Girl, det går bara inte. Ska borsta tänderna och packa upp de sista grejerna ur matchväskan nu. Sen blir det sängen och världens bästa serie! Godnatt! 

This is why you shouldn't wait


Underbara, efterlängtade helg

Fredag! Chill skoldag - bara två lektioner och lite info i aulan. Planerna på en klassresa ser ut att kunna bli verklighet, i sådana fall är det troligen London som gäller. Och - om allt går som det ska - redan i augusti/september! Min lilla dröm om att åka till London detta år ser ut att förverkligas trots allt. Awesome!

Om sex timmar befinner jag mig troligtvis vid eller på någon innebandyplan i Hofors. Matchstart 19 - TAGGGGA! Synd att det är en drygt 1 h 30 min lång bilfärd dit bara. Inte världens bästa uppladdning inför match... Men man får la göra det bästa av situationen I suppose. Aja, hur som helst ska jag först tvinga mig att pluuuugga. Naturkunskap och biologi-och-svenska-i-ett står högst upp på prioritetslistan. Usch. Kanske slingrar in ett litet Gossip Girl-avsnitt mellan plugget. Hehe, vi får se hur detta slutar... Ciao.


Flexibility

Hamnade nyss vid datorn efter en låång dusch som resulterade i lena ben. Helt fan-fucking-tastiskt underbart! Hade planer att lägga mig typ nu och kolla igenom nåt GG-avsnitt innan det blev godnatt. Men tiden gick fortare än väntat och jag kom som sagt nyss ut ur duschen.

Trodde att helgen skulle vara fullspäckad nu, räknade med bortamatch i Smedjebacken och bio på söndag kväll. Det ser dock ut som att inget av det blir av så helt plötsligt är hela helgen ledig att plugga på... Uuunderbart. För morgondagen hade jag grymma planer, men eftersom en av mina tränare smsade idag och frågade om jag kunde vara med och lira bortamatch i Hofors imorgon fick jag ändra mina planer. Man kan ju knappast säga nej! De grymma planerna får vänta, kanske till på måndag eller nåt? Aja, det visar sig. Är i alla fall taggad till 1000 inför matchen! Hoppas alla gör som jag och håller tummarna för att det inte går lika dåligt som det gick igår. Då vettefan vad jag gör. Men det borde egentligen inte vara möjligt - så jäkla dåligt kan det väl ändå inte gå två matcher i rad?! Nej, skärpning och tagg nu för fan!

Ska satsa på att ruscha mig i ordning nu så att jag ändå hinner kolla in ett avsnitt av världens bästa serie♥. Godnatt!


Rätt oavsett

JAG ÄLSKAR DENNA KÄNSLA. LÅT DEN STANNA. FÖR ALLTID.






JUSTDON'TASK,OK?


Inget att förlora

Chill dag so far. Började 10. Slutade tio i ett. 45 minuter matte första lektionen. Lunch. Sen fick en lång, men inte särskilt jobbig, biologilektion avsluta min skoldag. Skulle ha varit på IBG nu, men i och med att en av mina tränare ringde runt 10 och sa att jag skulle spela match i Långshyttan ikväll fick jag hoppa över det och vara hemma och ladda istället. Är så sjukt taggad atm, hoppas inte det är bortkastat bara... NU KÖR VI! 

Ska kirra maaaat snart. Tråkigt värre, men aaack så nödvändigt. Kyss&hej.  


Skin head, dead head

Everybody gone bad
All I wanna say is that
they don't really care about us


It's time to look back in anger


Du ger mig mod att våga försöka

IBG imorse - och jag lever fortfarande?! Det blev faktiskt inte riktigt lika hemskt som väntat. Men jobbigt var det. Satans skönt nu i efterhand i alla fall... Taggar inför träningsvärken som kommer när som helst nurååå.

Träning snart igen, kl 19. Dags att byta om och sticka till UA kanske? Mja, det är väl så. Och nu när skolan börjat igen finns det ju alltid nån läxa som vill bli gjord eller nåt prov som vill bli pluggat inför. Nej usch fyfan, tacka vet jag lov! Hehe, bara typ sju skolveckor kvar innan det blir sportlov åtminstone. Alltid något att längta till... Ciao.

Bilder utav helt perfekta mönster

Spenderade 2-3 timmar sittandes i sängen nu ikväll. Spanskan är klar och jag kan sova med gott samvete! IBG imorgon bitti 8.30, jag har en känsla av att tränarna kommer göra allt de kan för att ta livet av oss efter allt vi tryckt i oss under jullovet. Man kan ju hoppas på motsatsen. Nej, nu måste jag verkligen sova! Godnatt!

10nde januari 2tusen11

Årets första skoldag. Det sög faktiskt rätt hårt. Första lektionen, Nk A - fick reda på att vi har prov torsdag nästa vecka. Engelska sen - läsläxa. Lunch efter engelskan - äcklig mat. Tredje lektionen, spanska - läxa att skriva om sitt jullov (tills imorgon!!!). Matte sista lektionen - faktiskt den skönaste lektionen idag! Fyfan, tillbaka till verkligheten. Behöver jag säga att jag inte alls är pepp?

Var dock helt sjukt taggad på att kolla på Idrottsgalan ikväll - tills jag insåg att jag tagit fel på en vecka. Det är tydligen nästa vecka. Som om jag inte var depp nog redan liksom? Hm, får väl dyka ner i spanskan en stund då. Och så har jag ju naturkunskapen också. Men några timmar med Idrottsgalan på tv hade varit bra mycket bättre! Ciao.

110109 Söndag

Klockan är tio minuter i midnatt. Skola imorgon. Jag borde sova. Men det är lugnt mamma, haha - ska snart göra det. Tänkte bara visa att jag lever genom att skriva några mil text här på bloggen. Några mil om min söndag. En dag fylld med innebandy, men som krydda på moset även en hemresa från Karlstad - vilken inkluderade en hamburgare i skabbiga, läskiga (ja, det är min åsikt) Lesjöfors. Hur kan någon bo i den lilla hålan? No offense, all heder till den som står ut. Jag hade dock inte gjort det.

Jag tvingade mig upp ur den stenhårda bäddsoffan rekordtidigt (t o m för hela jullovet tror jag!) imorse. Redan vid 7.20 var den urbäddad. Klockan 9 var det dags för semi, Västmanland - Dalarna. Västmanland var obesegrade - det skulle alltså bli en tuff match. Men efter att världens bästa lillasyster (min såklart!) skickat iväg tre målgivande passningar redan i första perioden hade Dalarna en ledning med 3-0. Finalen kändes nära. I början av andra perioden smällde systeryster själv in 4-0-målet för Dalarna. Resten av matchen blev mållös. Finaldags 12.15 (fan, jag missade damernas match mot Lockerud kl 13 hemma i UA!).

Final, SDF-SM F15. I Sundsta sporthall, Karlstad. Småland - Dalarna. Efter 5-7-förlusten mot just Småland i gruppspelet visste dalkullorna att det skulle bli svårt. Och det blev det. Dalarnas tråkiga, defensiva innebandy var inget segerrecept. Efter 3x15 minuter var matchen slut. 4-0-seger till Småland. Det var egentligen aldrig något snack om saken. Men var sin silvermedalj fick syrran och hennes lagkompisar med sig hem i alla fall. Och det är ju inte så jäkla illa!

Hann hem till KAIS-herrarnas match mot Storvreta kl 17. Förlust med 13-5 - ändå var stämningen i hallen på topp. Åtminstone de sista 5-10 minuterna, då KAIS lirade riktigt bra och lyckades näta tre gånger. Helt underbart faktiskt. Ett extra plus till tvillingarna, som visade riktig krigaranda (de insatta vet vilka jag snackar om, ni andra klarar er bra ändå, haha).

Oj, det här inlägget tog en sisådär 20 minuter att skriva. Har redan lagt mig i min säng. Efter tre nätter på en stenhård bäddsoffa är den magiskt skön kan jag lova. Bara sömnen som saknas nu. Sen ska det bli intressant och se om jag vaknar i tid imorgon och tar mig till skolan lagom tills vi börjar. You never know, you know. Bäst att sova kanske... Godnatt!


När vi gräver guld i Karlstad

Hej allihopa! Ja, jag lever faktiskt! Ska sova vilken sekund som helst, men kände att det vore schyst att slänga in ett livstecken här på bloggen först. Har hur som helst haft en lördag fullspäckad med innebandy och shopping.

Dalatjejerna började dagen med match 12.30, sista gruppspelsmatchen. De var tvungna att vinna eller spela oavgjort för att gå vidare till slutspel. Det blev en svängig och jämn match mot Hälsingland som inte avgjordes förrän i slutsekunderna. Med bara sekunder kvar av matchen var Dalarna så gott som uträknat, Hälsingland ledde med 6-5 och hemresan såg ut att komma lite tidigare än vi väntat oss och hoppats på. Men när klockan visade 14.56 (vilket innebar att det återstod fyra sekunder - FYRA YNKA SEKUNDER - av matchen) blåste domarna straff. För Dalarna. Stackars straffläggare, hann jag tänka. Sen fick jag se min lillasyster kliva ut på planen - det var hon som skulle lägga straffen! Jag ville gömma mig, men kunde samtidigt inte låta bli att titta. Hon missar, man kommer inte kunna prata med henne på hela dagen, tänkte jag. Helt plötsligt var bollen inne. I målburen! Ribba in. Underbara lilla älskade syster!!!! Matchvinnare. Smaka på ordet, rätt gött va? Jag grät av stolthet. Fan, vad jag älskar henne! ♥

Match nr 2 för Dalatjejerna, lördag. Kvartsfinal. Uppland stod som motståndare. Ett lag som gått obesegrat genom gruppspelet. Vi var så säkra på förlust att vi packat ihop alla våra grejer, lagt ut dem i bilen och städat lägenheten. Haha, pinsamt egentligen. Men de skulle ju omöjligt vinna.

Uppland - Dalarna

Period 1:
11.18  1 - 0  F-word
11.35  2 - 0  F-word
13.36  2 - 1  JUBEL!

Period 2:
03.58  U2, Uppland
12.53  U2, Uppland

Period 3:
05.02  2 - 2  JUBEL!
08.06  U2, Uppland
08.53  2 - 3  JUBEL!
11.04  U2, Dalarna
13.24  3 - 3  F-word

Sudden death:
00.21  U2, Dalarna
02.25  U2, Uppland
05.49  3 - 4  SEGERJUBEL!

En 96:a från Siljansområdet blev matchvinnare ännu en gång. Inte min syster den här gången. Men vad spelar det för roll?! De kaxiga upplänningarna var utslagna ur SM och Dalarna hade säkrat medalj. Vi fick helt enkelt packa upp igen och bädda sängarna ännu en gång. Innan dess hann vi dessutom fira segern (och min tremännings 14-årsdag) med marängswiss hemma hos just mina tremänningar, tillsammans med en hög härliga släktingar som valt att flytta hit till Karlstad. En till natt i en stenhård bäddsoffa väntar alltså. Det kvittar egentligen hur semin imorgon kl 9 slutar, som sämst kommer systeryster hem med en bronspeng runt halsen. Och hur illa är egentligen det? Nu blir det natta. Bättre sent än aldrig. Godnatt!


Björn Gustafsson



Har kollat igenom hela hans underbara DVD nu. Varje gång jag ser honom smälter jag litelite mer, snart är det nog knappt något kvar av mig! De där lockarna, det där leendet - ja, hela människan - är ju to die for ♥


pic fr unknown

Fredagsmys i en etta i Karlstad

Har haft en dag fullspäckad med innebandy och shopping (främst på IKEA, men jag hittade även en tröja på Gina Tricot), vilket har lett till en ganska död blogg. Men nu är det slut med innebandy för idag och det är dags att krypa upp i bäddsoffan (som för övrigt är lika hård som sängarna i Egypten, vilket gjorde det näst intill omöjligt för mig att sova inatt, hehe) med en kopp te och Björn Gustafssons DVD. Eftersom jag sov rätt dåligt inatt kanske det blir natti tidigt ikväll. Jag måste ju dessutom orka med ännu en dag fylld av innebandy, shopping och värmländsk dialekt var man än vänder sig. Snygg-Björn väntar, ciao!

That's how they do it in Värmland

Kom fram till Karlstad för några timmar sedan. Har hunnit med både det ena och det andra. Nyss käkade vi pizza (hemkörd! såå exotiskt, haha lantisvarning...). Jag tror jag aldrig har ätit en pizza med så sjukt god skinka! Helt otroligt god var den, hehe. Efter pizzan hamnade jag i min tremännings soffa, med datorn i knät och ett glas underbart god cider bredvid mig. Life's good. Frågan är dock hur detta år ska sluta då jag hunnit käka pizza två gånger redan innan årets första vecka tagit slut. Inte sååå bra kanske. Men vafan, jag har lov! Snart börjar skolan och det är slut på njutning i flera månader, så jag förlåter mig själv.

Tydligen hamnade - överraskande nog - två svenskar på prispallen (1:a - André Myhrer, 2:a - Mattias Hargin) i dagens världscuptävling i slalom för herrar. Riktigt bra jobbat!

Funderar på att toppa dagen med några fler GG-avsnitt (hann plöja igenom 4-5 st på vägen hit). Jo, så får det nog bli! xoxo, godnatt.


Har jag med mig allt?



Jag kan ställa mig den frågan tusen gånger utan att komma fram till någonting. Så nu skiter jag i det och stickeeer till Karlstad!


pic fr we♥it

There's a penalty for love crimes




pics fr we♥it


We go for bronze



Idag kollade jag, Ellinor, Linda och Evelina på bronsmatchen och finalen i FMM cup. Och efter att ha hängt på FM Mattsson Arena till och från de senaste dagarna borde jag egentligen ha fått en överdos av hockey. Kanske har jag det. Kanske inte. Hur som helst går det ju inte att dissa småkronornas bronsmatch, som börjar nu om någon minut. Jag kom dock nyss på att jag inte ens vet vilka de möter. Hehe, men whatever liksom? Håller tummarna för seger hur som helst! Ciao.

Medan vi faller

vintage bubbles Pictures, Images and Photos 

Hopp är en illusion, att falla är tradition
Så vi fortsätter fortsätter fortsätta
Falla så fort vi reser oss upp
Vi faller så fort vi reser oss upp
Men det blir bättre varje dag


Daniel Adams-Ray – Medan vi faller

Packarrrr

Vad behöver man ha med sig för 3-4 dagar i Karlstad? Dagar fyllda med innebandytittande och shopping. Aa, det är exakt det jag försöker komma på nu. Och det går ju sådääär. Men det är klart, det går ju inte att packa framför datorn! Lär väl dumpa den nu då... Ciao!


Pojkarna i mitt liv



1 2 3 4 5

Det var den här filmen jag skrev om tidigare ikväll. Jag ger den en stark 4. Den bjuder på en hel del skratt och både sorgsna och lyckliga känslor. Ganska perfekt egentligen. Ändå är det någonting som drar ner betyget lite. Jag funderar på om det är slutet, det är nämligen en detalj man aldrig riktigt får reda på. Och just den detaljen var i alla fall jag ganska angelägen att få reda på. Men en grymt bra film är det i alla fall! Se den eller ångra att du inte gjorde det. 

Later, when I have a chance

Sitter just nu i soffan och myser under en film. På tvn framför mig började nyss en film, kanske värd att kolla på? I'll give it a shot. Har hur som helst haft en rätt grym eftermiddag med Josefine, Linda och Evelina. På FM Mattsson Arena såklart. Mora - Leksand. Pinsamt. Resultatet är oväsentligt.

Under alla de timmar jag varit där de senaste dagarna har jag sett mycket snyggt kan jag lova, hehe. Dock har jag lyckats missa den jag helst av allt ville se. Jag skulle tydligen ha stannat där lite längre idag, fick jag nyss reda på. Aja, innan jag och Josefine åkte hem hann vi i alla fall hitta Lines lägenhet (tror vi, hehe). Så nu du, Line! Hehe, nejdå. Det är chill. Jag och Josefine är änglar, you know?

Hehe, räknar med mer hockey imorgon. Troligen bronsmatch och final. Not that bad. Nu väntar filmen på min uppmärksamhet. Ciao folks.


Hard to catch





Dagens sämsta


Drömmen om JVM-guld dog. Sverige ägde hela förlängningen. Tyvärr drog de nitlotten på straffarna. Inte sådär jätteunderbart...

Bild härifrån

Dagens bästa


Dubbelt svenskt i topp. Bra dag för de svenska damerna i dagens Tour de Ski. Underbart. 

Foto: Scanpix


T-räning på g

Det blev hockey med syrran idag också, hehe. Bara en match dock, sen stack vi upp till mormor och morfar och åt, chillade och hjälpte kusinvitamin med engelskan. Om vi inte fått reda på att vi har träning om en halvtimme hade vi antagligen varit kvar där än, vi hade nämligen tänkt kolla på matchen 17.45 också. Men nu är det träning som gäller istället. Och tro mig - det lär behövas, haha. Men hörrni, nu sticker jag till UA! Ciao.


Let me remind you

Bjussar på min totalt underbara bakgrundsbild på mobilen. Gissa om jag blir både fylld av glädje, saknad och även lite avundsjuka varje gång jag ser den. Personerna är några random, men själva situationen är ju helt underbar!


Hockey, pizza & Wallander

Jag och världens bästa syster hade en grymt kul eftermiddag i FM Mattsson Arena kan jag lova! I början satt vi mest och gömde huvudet i händerna när de tacklades hela tiden, hehe. Men sen insåg vi att de ju faktiskt överlever överfallen och då var det bara roligt när de flög och halvkrossades. Och nej, vi är inga onda människor. Absoluuut inte. 
    
Haha, Morakillarnas matcher gick väl lite sådääär. Men det var inte det viktiga. Det viktiga var såklart allt snyggt vi fick se. Vad annars liksom? Som pricken över i hittade vi dessutom en okänd snygging i Ängelholmslaget Rögle med samma (ovanliga!) efternamn som vi. En avlägsen släkting kanske? Mycket möjligt, hehe. Inte illa, right? 
    
Mellan matcherna tryckte vi i oss varsin Hawaii på pizzeria Prima inne i stan. Gaaanska gott och sjukt mättande. Årets dos av pizza, eller? Dunno. Inte helt omöjligt, heh.

Kom hem vid halv åtta, käkade tacos och drack underbart god cider. Kollade "Minuten" på 1:an sen. Haha, det är verkligen sjukt vad nervös man blir trots att man sitter på andra sidan rutan! Toppade därefter dagen/kvällen med en Wallander-film på Canal+ och fruksallad med grädde. Göttans. Nu tänkte jag inleda natten med nån timme vid den lilla rosa datorn, med mina Spotify-listor snurrande i iPod-hörlurarna. Ännu mera göttans. Godnatt!

 

2011 01 02

Har nyss käkat frukost, borstat tänderna och gjort allt det där man gör på morgonen. Om sisådär en timme drar jag och Ellinor in till Mora och spanar på hockeykillar, hehehhe. FM Mattsson Cup är det som gäller! Så taggad, haha. Jag gissar att vi blir kvar där hela eftermiddagen. Kanske sticker in till stan eller upp till mormor och morfar en stund och käkar eller nåt, annars stannar vi nog där från 12.45 (då Mora-killarna har sin första match) till efter kl 18 någon gång (det är nämligen då de spelar sin andra match). Däremellan får vi väl nöja oss med folk från andra ställen, men det är ju inte heller så illa... Ciao.

Kiss Me Kate

Seg dag idag, därför dålig bloggning. Vaknade 12 men det känns som jag varit vaken sedan 6, helt sjukt vad sakta tiden har gått! Myste till det med lite film + julgodis med familjen tidigare ikväll, annars har jag inte gjort någonting alls. Rätt skönt faktiskt. Nu fortsätter jag på mysspåret med en stoor kopp av världens godaste te (Kiss Me Kate), ett par pepparkakshjärtan, Daniel Adams-Ray ur högtalarna och några tända ljus. Hääärligt. Detta får vara allt från mig idag, godnatt!


                                                          Hehe, webcamskvalitet ♥


Sidecut

Nytt år betyder förändring. Jag drog till med en sån där sajdkatt alla snackar om.



RSS 2.0