5 Spotify-faves

I. Simon Norrsveden – Att döda för

II. Johnossi – Roscoe

III. Vampire Weekend – White Sky

IV. Rebecca & Fiona – If She Was Away

V. Erik Hassle – Love Me To Pieces

LAGOM

Den senaste veckan har jag på allvar börjat fundera på att beställa hem nåt snyggt plagg från LAGOM. Älskar tanken på att bära ett sådant plagg. Gissa varför, heheheh. Eh ja, självklart för att självaste Daniel Adams-Ray ligger bakom dem. Mer än så behövs inte sägas va? (Bilden är dock från 2010 års Spring Collection, så kläderna på bilden är inte aktuella.)

Krokiga träd bär också frukt



Dreaming on a broken latch


++++Because it hurts, to hide the stuff she never said.

Gothenburg, here we come

Ganska precis just nu åker jag och Linnéa mot Göteborg för några trevliga dagar i Sveriges goaste stad. Det lär inte bli något bloggande därifrån, men jag har varit ambitiös som tusan och laddat upp med några tidsinställda. Bara för att liksom. Aja, ciao! Ha det kungligt.

Glöm de som vill sänka dig

Kapten Röd - Ju mer dom spottar

På riktigt skönaste låten just nu. In my opinion. Lyssnade på texten först nu och insåg hur bra den är.

It's a boy girl thing


1 2 3 4 5

Den här filmen blev det på Voddler igår! Och jag ångrar det inte en sekund. Såg trailern först och förstod att den skulle vara väldigt lik "Freaky Friday". Men eftersom jag aldrig hört talas om denna var mina förväntningar inte jättehöga. Kände däremot igen den manliga huvudpersonen i filmen från Gossip Girl - och det var nog faktiskt ett plus! Han råkar nämligen vara rätt snyggggg. Hur som helst överträffade filmen mina förväntningar på alla sätt. Och det är nog mycket det som leder till ett toppbetyg. Men den förtjänar också sitt betyg till stor del. Den innehåller massor av humor. Jag och systeryster skrattade stundtals non-stop. Och det finns inte bara tillfällen för skratt, utan också en del scener som framkallar glädjetårar, kärlekstårar. Ni vet de där blödiga tårarna som kommer vid sådana där vackra kärlekstillfällen? Så vad väntar du på!? Fram med snyftnäsduken och glo på "It's a boy girl thing"!

Man kan ju inte bara ha tråkigt

Alltså, sanningen är att Twitter börjar ta över mitt bloggande. Jag twittrar i tid och otid. Helt sjukt. Men ännu en sanning är att jag inte alls orkar vara ambitiös på sommarlovet, därav den näst intill obefintliga bloggningen. Fast jag tror inte att avsaknaden av inlägg på bloggen kommer döda någon, så det är väl lugnt då antar jag.

Hur som helst så har jag nu landat sittandes i sängen med Macen under händerna efter en eftermiddag och kväll fullspäckad av oplanerat men otroligt välkommet packande. På onsdag morgon bär det nämligen iväg till min favorit av de svenska städerna - Göteborg. Det var bästa Linnéa som vid 17-snåret idag erbjöd mig att följa med henne och hennes familj. Att säga nej var knappast ett alternativ. Det enda som kunde hindra mig var mina föräldrar, men när de sa ja var det luuuugnt. Bara tanken på att åka iväg och se lite av Sverige ett tag är helt fantastisk. Det ska bli så jäkla skönt. Och den där staden... Jag har saknat (och saknar) den! Det är det minsta jag kan säga.

Har tryckt i mig två helt underbara mackor och sitter just nu med en kopp varm choklad och planerar att slänga igång någon okänd film på Voddler. (Hej, jag-är-så-sjukt-äckligt-laglig-och-använder-voddler-för-att-se-på-filmer-jag-inte-har.) Tycker dock att utbudet på Voddler är rätt kasst. Många, många kända och bra filmer finns inte ens att hyra. Alltså, det känns ju lite... B? Aja, tjarå.

Chockerande

Kan inte tro att detta händer i Norge. Skulle nästan (utan vetskapen om händelsen) kunna sätta pengar på att dessa bilder var tagna någonstans i Mellanöstern, det är ju där sånt här brukar hända. Åtminstone är det därifrån dessa rapporter brukar komma. Men nu är det i vårt grannlands huvudstad det har skett. Sjukt.

And I'm stronger than this now

A lot stronger.

notknowing



How to define a beautiful sunset

Ja, jag vet att bildkvalitén är kass. Men jag tror ni fattar grejen. Kvällens solnedgång var sjuk. Så galet vacker.

Och det var ungefär allt dagen bjöd på (+ jobb såklart). Godnatt!

A thousand little wars



I'm infected by the sound

Hej, hej, hallå världen! Efter att i natt ha sovit lite drygt två och en halv timme lyckades jag - trots allt - ta mig till jobbet i tid. Fick skjuts av bästa papi. Dagens jobb innebar, precis som vanligt, spånskottning. Förresten fick jag idag reda på att jag ska jobba även nästa vecka! Totally awesome! Pengar rullar in som det ska, det går bra nu! Hehe.

Ska slänga in mig i duschen nu, vilket behövs. Jag är nämligen - i vanlig ordning efter en arbetsdag - täckt av sågspån från topp till tå. Sen ska jag bara ta det riktigt jäkla lugnt resten av dagen! Lyckligt nog blev det lite godis kvar från bion igår, så troligen hamnar jag i sängen med det och en galet bra bok i Shopaholic-serien. Can't wait.

And they lived happily ever after

Kom nyss hem från Dalarnas största bioduk efter att ha sett premiären av Harry Potter and the deathly hallows part 2. Jag är helt lyrisk. Jag är i extas. Helvete, vad bra den sista HP-filmen är! Det kunde inte sluta bättre.

White smile, gaining or losing

Kom hem från jobbet för en timme sedan. Förutom de vanliga görorna (vilka är skotta spån, skotta spån och skotta spån) lyckades jag även kirra en bula på huvudet. Duktigt, Viktoria. Ska ta en duschelidusch nu och sen ska jag försöka sova, för vid midnatt är det HP-premiär som gäller!

Agerar klädpolis för en sekund

Hej, kass bildkvalité.

Bläddrade förresten lite på tv:n igår kväll. Fick en skymt av Charlotte Perrelli i "Lotta på Liseberg". Blev nästan lite besviken på henne när jag såg att hon hade samma klänning som på tv-inspelningen av "Moraeus med mera" som jag och min syster var på i början av lovet. Inte för att jag egentligen brukar bry mig särskilt mycket om henne, tyckte mest det var en liten tabbe att köra på samma outfit i två helt olika tv-program, på två helt olika kanaler. Ett litet minus på det faktiskt - om man ska vara petig, hehe.

Jag måste stoppa dig


Första arbetsdagen avklarad! 1 down, 4 (or 9) to go! Har slitit som ett djur idag, är trött som satan (fast ändå inte, skulle lätt kunna vara vaken några timmar till) och måste snart sova igen. Börjar 7 imorgon också. Slutar 16. Lååånga dagar. Men jag klagar inte. Skönt att slita lite liksom. Det känns verkligen i hela kroppen. Sort of. Något annat som också drabbar hela kroppen är allt sågspån. Sick, dude. Efter att ha lyssnat på ett gäng "P3 Dokumentär"-podcasts idag tror jag att jag kör på "Ligga med P3" imorgon, höhö. Meeen, ska läsa lite innan sängen jag hälsar på John Blund. Godnatt!

Hejdå ledighet, hej jobb

Hej alla vackra! Sitter i sängen och försöker förbereda mig på att vända tillbaka dygnet. Jag börjar nämligen jobba imorgon. Typiskt att jag börjar jobba när alla andra slutat, eller hur? Och faktum är att jag omöjligt skulle kunna vara mindre taggad på jobb än vad jag är. Fine, pengar. Och att arbeta och bli lite (eller mycket) trött har jag ingenting emot. Det ser jag snarare fram emot, efter ett alldeles för inaktivt lov. Men när man har ett jobb som bland annat innebär världens absolut minst smickrande (för att uttrycka det milt) arbetskläder är det liksom inte kul längre. Ett stort minus för hela proceduren med att förbereda och äta lunch också. Att gå upp tidigt för att börja jobba kl 6 är inte heller någon höjdare. Desto bättre att jag får sluta rätt tidigt istället! Och det är ju positivt. Men efter att inte ha gått upp före 9 en enda dag på lovet känns det lite osäkert om jag kommer ta mig upp på morgnarna. Faaast.. det ska väl gå på något sätt det också!

Jag har hur som helst laddat upp inför jobbet med att fylla mobilen med ett gäng P3 Dokumentär-podcasts, som något slags försök att bli lite allmänbildad på cupen liksom. Om jag lyckas med det får vi däremot se... Aja, ska väl snart sova antar jag... Eller ja, försöka i alla fall. Ser fram emot det obekväma ögonblicket som kommer uppstå imorgon när jag kliver in på "jobbet". (<-- OBS!OBS!OBS! SARKASM!) Ve och fasa, som det så vackert heter, jag älskar inte detta.

Magnus Betnér hos Greenpeace

Jag har länge tänkt dela med mig av de här klippen, men det har liksom inte blivit av. Många av er kanske redan har sett dem. Hur som helst tål de att ses igen. Satan i gatan, Betnér är den bästa!



Vi är perfekta för det här


Äntligen kan jag blogga igen! Efter två dagar med fint väder dagtid (alltså inte vidare bloggvänligt) och två kvällar med åska (inte särskilt modemvänligt) är jag back on track och hoppas åskan håller sig undan ett tag. Inte för att den skrämmer mig särskilt mycket, för det gör den faktiskt inte. Det är bara det att den utgör ett hinder. Jag skulle inte heller tycka det var negativt om det blev lite halvdåligt väder måndag - fredag denna vecka. Alltså, inte så att det ska regna eller nåt, bara lite molnigt och kallt typ. Jag ska nämligen jobba. Inomhus. På ett sågverk. So that's why.

Men vad har jag då gjort under dessa två bloggfria dagar? Jo, i torsdags sov jag längelängelänge, käkade frukost och drog sedan ut på en långpromenad. Gick till Noret och mötte upp Josefine för att få lite sällskap. Det slutade med att vi hamnade på badplatsen i Färnäs, där jag faktiskt lyckades ta årets första dopp! Ingen kunde vara stoltare... Igår fortsatte jag på samma spår med att ta ytterligare ett dopp i Siljan! Detta då hela dagen spenderades på vår brygga. Galet skönt.

Och idag? Började dagen med att sticka ner på stan med mami och systeryster. Hittade ett par jeansshorts med hög midja. Är inte kär direkt, men gillar dem! Kom hem, käkade glass och blev sedan utsläpad på en liten övningskörningstur med min kära mor. Det gick faktiskt bättre än väntat! Sedan hamnade jag på gräsmattan och blev kvar där i princip resten av eftermiddagen. Åt pizza till middag, fick håret slingat av söstra mi och mamma och såg Japan slå ut favoriterna Tyskland ur fotbolls-VM. Det där sista var nog bland det bästa med hela dagen, om jag ska vara ärlig.

Aja, det var väl allt ni missat. Ingenting alltså. Typ. Godnatt!

Catch the day and make it stay

Bilder från kvällens yra.

Alltså satan i gatan, jag har haft en bra dag! Vädret började lite knackigt, men eftersom jag skulle träffa Linda på stan klockan 14 gjorde det inte så mycket. Det blev några sköna timmar innehållande en del shopping, kulglass och - hör och häpna - ett biblioteksbesök! Släpade med mig en grå stickad tröja, den blåa tröjan jag har på bilderna ovan, ett gäng sjuuukt sköna trosor och en nagelfil hem. Och just ja! Lånade femte boken i Shopaholic-serien såklart.

Toppade dagen med att dra med mig systeryster och Josefine till Orsa för att få se lite människor, eftersom Mora för tillfället (och troligtvis även resten av året) är stendött. Bortsett från alla tusentals turister såklart. Hur som helst startade vi kvällen med att käka Hawaii och dricka cola på en pizzeria. Rätt så galet gott kan jag lova. Sen drev vi mest omkring medan andra stod för underhållningen, hehe. Hann med varsin påse brända mandlar gjorde vi också. Och träffade miljoner människor man inte sett sedan skolan slutade. Också ganska awesome. Jäkligt skönt väder var det dessutom, jacka var inte ens att tänka på. Hur mycket bättre kan det bli?

Nu ska jag börja dra mig mot sängen... Godnatt!

You made it on your own

We didn't. And I couldn't be more proud.

Disturbia


1 2 3 4 5

Såg den här filmen igår (söndag) när den visades på tv. Har sett den någon gång/ett par gånger (don't know for sure) tidigare, men inte insett hur bra den är! Men igår när jag såg den fattade jag att den verkligen har alla de ingredienser jag gillar i filmer. Den har romantiska inslag, gott om tillfällen som lockar fram ordentliga skratt, men också riktigt läskiga delar som planterar en okontrollerbar rädsla i hela kroppen. Låter det bra? I så fall borde du ta dig en titt!

Shutter Island


1 2 3 4 5

Helt psykad film. Lite läskig då och då. Riktigt, riktigt dåligt klippt ibland. Sett Pippi-filmerna, när de åker bil och flyger flygplan? Ungefär så kasst var det en tredjedel av filmen eller nåt. Sjukt irriterande i alla fall. Man tror sig dessutom ha full koll på läget, hela filmen igenom. Men sista kvarten är helgalen och fuckar upp hjärnan totalt och när filmen slutar vet man inte alls hur allt egentligen ligger till. Nästan så man själv skulle behöva ett besök på psyket efter det. Men bara NÄSTAN, så det är lugnt. Pluspoäng för att Leonardo DiCaprio har huvudrollen! Även om han inte alls ser lika bra ut som i Titanic...

For the first time

Har spenderat större delen av dagen tillsammans med min star, som jag knappt sett sedan midsommar. Hon kom hem igår, efter att ha spenderat sex dagar i Halmstad, på elitflicklägret i fotboll. Vi har bland annat planerat dagens middag. Trerätters. Mamis och papis bröllopsdag, så vad gör man inte? Det blev kanongott alltihop! Tjuvade bland annat efterrätten från när Halv åtta hos mig var i Mora, hos Billy Opel (jaja, jag vet att han heter Erik Morell, men då är det ju ingen som vet vem man snackar om).

Avslutade dagen med att kolla på en riktigt psycho film. Mer om den imorgon! Nu ska jag sova, godnatt!

Dresses hit och dresses dit

Jag har dötrist, så this is what I'm doing. Om ni också har tråkigt eller nåt kan ni ju rösta.

ETT

TVÅ

TRE

FYRA

FEM

Horribel attraktion

Att en enda anblick kan ge en sådan konstig känsla. En känsla som skjuter genom hela mig. En känsla som förlamar hela kroppen men samtidigt väcker varenda liten cell till liv. En känsla som är så obehaglig att man vill gå under, men i samma sekund så underbar att man aldrig vill bli fri från den. Det är sjukt. Det är surreellt. Men det är just vad som sker när min blick ofrivilligt riktas mot dig.

RSS 2.0