20110929

Hallihallå! Passar på att slänga in ett litet inlägg såhär på torsdagskvällen, när man ändå inte är tvungen att plugga liksom. Hade psykologiprov idag så nu känns det som att man kan andas ut en aning. Imorgon är det dock dags att börja plugga igen, denna gång inför kemiprovet vi har nästa fredag. 70 sidor kemi och x antal laborationer är fan inte att leka med.

Ska hälla i mig en kopp te och äta ett par mackor och en satsuma (eller vad de nu heter i singular). Till det tänkte jag passa på att kolla på ett Pretty Little Liars-avsnitt. Har pluggat matte i en massa timmar nu på eftermiddagen/kvällen, så det tycker jag verkligen att jag förtjänar! Sen tänkte jag faktiskt passa på att sova - i hopp om att för en gångs skull vara pigg på en fredag. Lutar dessutom mot en fullspäckad helg, även om det ännu bara är lördagen som är planerad, dagen då alltså. Hur som helst, sömn är ett riktigt bra sätt att tagga igång inför helgen - tro det eller ej. Godnatt folks!

Hårt, skoningslöst och tungt


Det är nåt mellan oss, mellan oss och världen 
För långsamt, för snabbt men aldrig i takt 
Vi vill ju bara andas 
Sova och andas om vartannat, inget mer

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel
Lev med det




Lindaaaa!

Snackade på Skype med denna brud i en timme igår kväll. Vi bor i samma kommun och går på samma skola, men vi bor på varsin sida av Siljan och vi går i varsin del av skolan, så vi hinner liksom aldrig träffas. I helgen ska vi fan hänga. Vi måste det! Det var hur som helst riktigt skönt att få snacka av sig en liten del av allt vi har att ta igen! Linda, du är typ en av världens absolut bästa. Love u.

Innan jag snackade med Linda lyckades jag och en av världens skönaste boys reda ut en del saker och få lite kontroll på läget mellan oss. Det var också otroligt skönt. Åh, vad underbart det är att ta tag i saker och ting! På senaste tiden har jag lyckats ta tag i en hel del relationsfrågetecken - andra har löst sig själva. Visst finns det fortfarande en hel del kvar att klura på, men det är så obeskrivligt skönt att komma en bit på vägen!

När Gilla-knappen inte räcker till

DET ÄR BILDER SOM DESSA SOM BEVISAR ATT DET BEHÖVS EN ÄLSKA-KNAPP PÅ FEJJAN.
Lånade ett gäng bilder från Hampus facebook, hoppas det är okej!

Sorry, migraine, I don't love you

Gillar skolfotolockarna starkt! Varför gör jag inte såhär med håret oftare?

Hello världen! Skulle egentligen ha slutat alldeles nyss, men vid 10 började jag känna att första migränanfallet på säkert två år var på gång. Fick jobbiga synbortfall (ni som haft migrän vet vad jag menar) och letade snabbt reda på min moster i hopp om att få några pills för att häva anfallet. Hon hade dock bara Alvedon, vilka inte innehåller ibuprofen (om jag inte är helt ute och cyklar). Och om jag minns rätt är det ibuprofen som ska fungera mot migrän.

Jaja, hade hur som helst skolfoto sen. Hann precis med att le på både gruppbilden och det enskilda fotot innan huvudvärken slog till på riktigt. Ringde mormor, blev hämtad av henne och hamnade hemma hos henne och morfar, där jag också befinner mig nu. Sov ett tag och nu har den värsta huvudvärken gått över - tack och lov! Fick dock lite ångest över de tre lektionerna jag missade i skolan... Well, that's life! Ska försöka få lite plugg gjort nu innan det är dags att äta världens godaste pannkakor - mormors! Åh gud, jag har verkligen världens bästa mormor!

Osminkad och oredigerad, tiptop!

Har börjat bli sådär jobbigt förkyld och just nu är jag så extremt trött att jag bestämt mig för att lägga ner plugget ett tag och glo på gårdagens Idol-avsnitt. Tröstar mig med lite blåbärssorbet på det också! Tjockt nice.

Vardagslyx

Skolfoto imorgon. Dessutom är det grått och deppigt ute, så vad passar bättre än att satsa på lite måndagslyx och fixa hemmaspa? Slutade tidigt idag, så jag stack dessutom in på Maxi på vägen hem och köpte lite godsaker. Som pricken över i liksom. Ska köra lite ångbad för ansiktet nu, sen blir det ansiktsmask och nagelfix (kör på det snabbaste alternativet och filar och polerar bara)! Sen ska jag försöka hinna med att ta hand om fötterna en vända också. Att jag måste plugga massa matte och psykologi efteråt känns helt plötsligt inte alls särskilt betungande! Ciao.

Just breathe and look around

Mister man en står det tusen åter. Mister man två bör det alltså rimligtvis stå tvåtusen åter. Så vad har jag egentligen att förlora? Man måste våga för att vinna. Nu kör jag - ännu en gång.

Slaget om Siljan - part I

Måste bara få berätta hur rackarns bananer glad jag är över att Mora vann gårdagens Slag om Siljan. Femte raka derbysegern (de orden smakar så jävla gott). Det var lekstuga all the way (eller inte, men det går vi inte in på)! Jag var själv där och såg matchen (med oerhört trevligt sällskap) och känslan när Mora gör mål är alltid lika underbar. Att få se närmare 4500 personer kollektivt resa sig upp för att applådera och jubla, det är magiskt. Att dessutom få se X antal leksingar kollektivt deppa ihop är minst lika magiskt - sorgligt men sant.

(Detaljer som att Moras spel sällan var bra och att man inte vågade andas ut och inse att segern var ett faktum förrän 3-1-målet kom 19.19 in i tredje perioden kan man utelämna, det är inte väsentligt.)

Bild lånad från dt.se.

Gotta be true to myself

Borde egentligen inte göra annat än att plugga idag. Men innan det ens kommer fungera känner jag mig så otroligt tvungen att ventilera the mess in my head. Så just därför är bästaste J på väg hit. Hoppas plugget löser sig av sig själv sen!

Gentle whisper in my ear

Just nu (ja, jag vet att det är mitt i natten och att jag för länge sedan borde gått och lagt mig) vill jag göra detta och lite till:

  • Åka till saknade Estocolmo och hänga med mina ännu mer saknade Sthlmsmates.
  • Hänga med dunderbara Lindis eftersom det var evigheter sedan sist vi pratade om allt mellan himmel och jord. Saknar det som in i bomben.
  • Ha sommarlov. Eller nåt annat lov. Enbart för att jag inte alls känner mig pepp på att läsa ett kapitel i psykologiboken och tre i kemiboken de närmsta två veckorna. Screw that.
  • Sticka tillbaka till London. Älskar tametusan den staden och dess invånare.
  • Inse hur fan jag vill ha det egentligen. Orkar inte med detta velande/tvekande/hemlighetsmakeri.
  • Se världens bästa Mora IK vinna hockeyallsvenskan och återigen kliva upp i elitserien.
  • Vara stenrik så att jag kan köpa allt jag vill ha. Framför allt i kläd- och inredningsväg.
  • Falla into the thing that makes you feel like flying. Problem- och smärtfritt. HAH, som om.
Vissa grejer är såklart enklare än andra att få uppfyllda, men önska kostar ingenting.

Snacka hit & dit, men inte skit!

Rykten är skit. Det vet vi alla. De finns överallt; i varje stad, i varje land, i varje världsdel. De finns i varje tänkbar umgängeskrets, även om de varierar i mängd. Såvitt jag förstår har rykten, på ett eller annat sätt, alltid funnits och det mesta pekar på att det kommer fortsätta så. Vi kanske inte kan stoppa ryktesspridningen helt, men vi kan påverka den - det lovar jag.

Precis som de flesta andra har jag fått höra saker om mig själv jag inte hade en aning om, saker som givetvis inte är sanna. Om de människor som hör dessa rykten av random personer väljer att tro på det de hör eller inte, det kan jag inte påverka. Det jag däremot kan göra är att visa mig stark (inte genom att fejka det, utan för att jag faktiskt är just stark). Ingen annan i hela världen vet så mycket om mig själv som jag gör, på samma sätt finns det ingen annan i hela världen som vet så mycket om dig som just du gör. Har man insett detta har man kommit så ofantligt långt. Ja, man kan nästan till och med skratta åt de rykten som man vet är falska. Skratta åt de människor som är så dåligt insatta i det hela att de inte förstår bättre än att tro på lögnen.

Häromdagen insåg jag att jag själv faktiskt är en av dessa personer, en sådan person som jag själv skrattar åt. Troligen är du också en sådan person. Jag säger inte att det är något fel på dig i och med det, vi matas ju hela tiden med mer eller mindre sanna rykten om människor i vår närhet, i mitt fall främst människor i lilla Mora. Det är helt enkelt en del av vår vardag. Vi tillåter oss alltför ofta att lita på den stämpel vi hört andra sätta på människor. Någon stämplas kanske som hora, någon annan som player och ytterligare någon annan som nörd. Jag, liksom många med mig, är eller har varit alldeles för lat/bekväm/låst för att bilda min egen uppfattning om personen i fråga. Och med mitt eget facit i hand skäms jag över det. Jag vill givetvis inte att folk ska tro saker om mig som inte är sanna, så varför förutsätter jag då att det jag hör om andra är sant? Det är ju hyckleri på hög nivå.

Efter att ha hört en del intressanta osanningar om mig själv har jag nu bestämt mig för att sluta tro på alla rykten och allt skitsnack jag hör. Jag måste ju leva som jag lär. Jag säger inte att det kommer bli enkelt, givetvis påverkas man av allt man hör - vare sig man vill eller inte. Men nästa gång jag hör något rykte eller märker att någon blir nämnd som exempelvis hora, player eller nörd kommer jag tänka efter både en och två gånger. Det kan ju faktiskt vara så att personen det handlar om råkat ut för precis samma sak som jag själv, det kan handla om en total lögn. Med det inte sagt att det omöjligt är en sanning, det jag menar är att man inte kan förutsätta att det är helt sant. Som jag lärde mig någon gång på högstadiet: man ska granska all information man tar in kritiskt, man kan inte blint räkna med att allt stämmer till 100 procent. SNÄLLA, kom ihåg det. Och hjälp mig bekämpa ryktesspridning genom att helt enkelt tänka efter lite mer nästa gång - det vinner alla på.

Det var allt, tack så otroligt mycket för att ni kämpade er igenom den långa texten. Kyss.

Never been kissed


1 2 3 4 5

Shit. Jag har lyckats missa denna film i hela 12 år. Är nu så otroligt glad att jag såg den till slut. Det är en otroligt rolig komedi som innehåller lite av allt; nervösa moments, tillfällen för rena gapskratt och tycka-synd-om-/känna-medlidande-moments. Dessutom är den förutsägbar på ett obehagligt charmigt sätt. Kan hända att en femma är liiite för generöst, men den är verkligen stört bra! Bangar alltså inte på att rekommendera den.

Missing the kissing

Hej där världen. Tänkte bara underrätta er om att jag lever. Och när jag ändå slänger upp ett inlägg kan jag dessutom ge er en liten update om mitt oerhört händelserika liv. Fredag igår - tacobuffé till lunch (asgott). Det var typ allt. Lördag idag - började dagen med att kolla på innebandy (syrran rockade), pluggade lite spanish och physics (parapapapa, I'm lovin' it) och hade sedan planerat lite nice häng (men shit happened och det blev inget). Äppelpaj och tv stavades min kväll. Söndag imorgon - fysikplugg all day long (i den perfekta världen åtminstone). Hur som helst, ska sova nu så att jag orkar plugga röven av mig imorgon. WEEY. Godnatt!

Yummy, yummy

Yes, såhär såg alltså dagens lunch ut. "Bygg din egen soppa" stod det på matsedeln, och det var just vad vi fick göra! Kan dock inte påstå att det var särskilt sopplikt, mer som nåt rinnigt potatismos med lite random grejer i. Aja, imorgon är det underbar fredag och då är det godare saker som gäller - tacobuffé! Skolan vet verkligen hur de ska variera käket alltså...

Instabil som nitroglycerin


Jag exploderar nu, skulle ta skydd om jag var du.

Just nu älskar jag dessa tre:

1.

2. (Hatar dock videon, så slänger in ett annat klipp.)

3. (Finns ingen video än, såvitt jag vet.)

Monday night update

HEEEEEEEEEJ! Nej, skämt åsido. Hej.
Ni kan aldrig ens tänka er vad jag ska göra snart (dvs så fort jag har hällt i mig en kopp te) - jag ska sova! Galet va?! Särskilt med tanke på att jag faktiskt börjar 9.40 imorgon. Helgalet kanske till och med vore ett bättre ord. Men någon gång måste man våga göra sånt som strider mot ens principer. Aja, det var allt. + Att jag är still alive. Luckily. Bla bla whatever, godnatt!

To navigate in a chaotic mind


Musiksommaren 2011

Sommarens superstartPitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything. Skeer såklart.

Sommarens liveartist: Daniel Adams-Ray. I Orsa. Utan tvekan.

Sommarens gosigasteRihanna – California King Bed

Sommarens underbarasteSimon Norrsveden – Att döda för

Sommarens mest passande låtBruno Mars – The Lazy Song. Det är uppenbart.

Sommarens skönaste textTimbuktu – Resten av ditt liv

Sommarens mest tänkvärdaKapten Röd – Ju Mer Dom Spottar. LYSSNA på texten. Man blir psykiskt stark på två röda.

Sommarens sista upptäcktDen svenska björnstammen – Vart jag mig i världen vänder. Så jävla skön - straight through.

Climbing

Hallå där världen! Kände att det var dags att visa att jag är still going strong. Dessutom har jag förtjänat lite slötid framför datorn efter en ovanligt effektiv eftermiddag och kväll. Har lyckats avverka hela fysikläxan, som inte behövde vara klar förrän på måndag (!). Den känslan, att bli klar med något långt innan man måste, är obeskrivligt skön vill jag lova. Slängde nyss ihop någon slags labbrapport till kemin också, även fast jag egentligen planerat att skriva psykologin. Menmen, än är inte kvällen slut! I och för sig är det ingen panik att göra den, men ju lättare tyngden på ens axlar är, desto skönare! Imorgon efter skolan blir det en tur till gymmet med Josefine. Det ska bli jääävligt intressant att se hur det går alltså... Längesen sist om man säger så. Aja, vilket svamlande och flummigt inlägg detta blev. Hur som helst, jag pluggar ihjäl mig men lever ändå. That's it. Godnatt!

Deep, way up high

Känner hur jag sakta börjar återvända till de fluffiga, rosa molnen jag en gång befann mig bland.

Desperately trying to succeed

Hej på er där hemma i stugorna! Sitter just nu i sängen och knaprar i mig det sista av Tobleronen jag köpte när vi flög hem från London för en vecka sedan (kan verkligen inte FATTA att det har gått så lång tid redan...). Började dagen med att sticka ner på stan en snabbis, fick med mig ett fysik+kemi-block. Hur deprimerande? Väldigt. Kom hem, gjorde klar de matteuppgifter vi hade i läxa, åt middag och slängde på lite fysikplugg på det. Det sistnämnda var inte alltför enkelt... Tur då att räddaren i nöden kom med bättre förslag. Så resten av kvällen kan jag absolut inte klaga på!

Nu tänker jag dock snart sova. Enbart för att kunna gå upp vid 9-10 imorgon, vara utvilad och orka plugga hela dagen. Wish me luck. Nu behöver jag det mer än någonsin. Aja, godnatt.

RSS 2.0