Feeling inhumane

De senaste dagarna har så gott som allt i mitt liv kretsat kring plugg, plugg och plugg! Anledningen? Dagens kursprov i fysik A. Det prov jag bävat för hela läsåret är äntligen avklarat! Och det ska bli så otroligt skönt att få lämna (den för min del misslyckade) kursen bakom sig. Har väldigt höga ambitioner inför fysik B och är så oerhört taggad på att åstadkomma ett bättre resultat i den kursen än vad jag tror mig ha gjort i fysik A. Men det är definitivt inget lätt ämne jag pratar om! Om man bara kämpar tillräckligt mycket tror jag däremot att man kan klara vad som helst.

Hela helgen gick alltså åt till fysikplugg. Dock klämde jag in KAIS Mora-damernas avgörande kvartsfinal mot Endre på söndagseftermiddagen, vilket var så fantastiskt skönt - framför allt med tanke på att damerna faktiskt vann den och därmed gick vidare till semifinal!

Det låter som en klyscha, men jag tror det är vårsolen som gett mig energi att plugga. I vintras hade jag aldrig orkat sitta med näsan i fysikböckerna under en hel helg! Jag har dessutom en massa andra bollar i luften just nu. Trots den enorma stressen i skolan och pressen att prestera på andra plan även utanför skolan känner jag mig oerhört produktiv just nu, jag försöker verkligen ta tag i mitt liv! Jag önskar bara att all denna energi funnits tidigare. Men det gäller att göra det bästa av situationen och ta tillvara på den energi man får.

Disciplin


Egentligen skulle jag både kunna och vilja klaga på allt som är jobbigt just nu, men jag väljer att låta bli. Istället tänkte jag tigga lite beröm, för det tycker jag att jag och några av mina oerhört disciplinerade klasskompisar är värda efter denna dag. Idrotten som brukar börja vid halv tio fick vi kompensera bort. I normala fall skulle detta ha inneburit sovmorgon ända fram till kl 12(!), men eftersom vi har kemiprov på fredag valde vi istället att gå på den extrainsatta kemilektionen kl 8 imorse. Hejdå sovmorgon liksom. Hur som helst blev det en del kemiplugg och allmänt grymt naturarhäng fram tills den riktiga skoldagen började - drygt fyra timmar efter att jag kommit till skolan.

Efter skolan satt jag plötsligt i en av körskolans bilar och hade körlektion. Det här med körkortet går framåt - om än sakta. Har till och med bokat tid för halkbanan! Det blev på påsklovet. Den tiden passar utmärkt eftersom jag då inte riskerar att missa något viktigt i skolan, vilket jag garanterat gjort annars.

Nu kallar kemiboken. Kisses.

The perfect combination

Trots lite för mycket plugg har jag haft en riktigt bra helg. Toffling, innebandy och kinamat visade sig vara ett rätt härligt helgrecept. Jag hade knappast klagat på tredagarshelg, det vore liksom något alldeles fantastiskt. Nu hinner man ju knappt förstå att man är ledig förrän det är söndag igen och man återigen sitter i pluggångestträsket. Med den reflektionen tänkte jag mest säga att jag är så oerhört skoltrött just nu och vill inget hellre än att få sommarlov. Den där ekvationen liv+sömn+plugg+träning=nöjd, glad och frisk tjej är ju helt omöjlig att få ihop.

Någon som däremot verkar lyckas en aning bättre med den obehagliga ekvationen är Supersnälla Silver-Sara som fyller 18 år idag! GRATTIS! Nu är alla mina favoritklassisar äntligen myndiga, så nu väntar vi bara på en passande helg då vi kan passa på att utforska Moras fattiga - men befintliga(!) - krogliv. Vi naturare behöver liksom också släppa taget ibland, tro det eller ej!

Som varje fredag borde se ut

Goder afton! Det här med att ta sig igenom eftermiddagen blev en baggis. Planerna på att stöka undan ytterligare lite provplugg höll ungefär tills jag och några av mina fina klasskompisar klev in på Kaffestugan och högg in på en supergod lunch och mumsigt fika. Det var liksom roligare att prata, det är ju så sällan man verkligen hinner det! Efter en stund kom även Isabelle och Linnéa och förgyllde gänget ytterligare. Vi hade en rejält mysig och givande fredagspratstund - så himla välbehövt! Det kändes faktiskt viktigare än att plugga och jag ångrar det inte sekund. Imorgon ska jag däremot försöka lägga manken till och öppna både en och annan bok. Det är ju trots allt nödvändigt.

Brev till allmänheten

Hej godisar.

Efter en vecka med fyra sjukt effektiva eftermiddagar ser jag fram emot en underbar, helt oplanerad helg. Har stökat undan en massa provplugg de senaste dagarna, men det tar ju aldrig sluuut! Imorgon slutar vi 11.45 och jag och mina girls tänkte därför susa in till stan kring lunchtid för att plugga, plugga och plugga. Fysik, kemi och biologi kommer i första hand - de riktigt utpräglade naturämnena. Skulle du hitta ett gäng trötta och förvirrade tjejer, rabblandes konstiga ord, termer och helgalna teorier, på ett fik imorgon finns det stor risk att det är just oss du hittat! Tänkte mest säga det. För om det nu skulle vara så kan det vara bra att det finns någon där som tar hand om oss och hjälper oss hitta tillbaka till livet igen.

Tack på förhand!

//NV10-pluggis

Viktoriadagen


Hehe, har namnsdag idag. Fick ett helt jäkla kilogram choklad av farmor och farfar igår. Tackar och bugar! Riktigt maffigt mycket dock, det mesta av den är fortfarande kvar. Och den lär räcka i veckor framöver. Någon som har lust att hjälpa till att tömma asken?

Slutade vid 13 idag (liksom varje måndag) och passade på att ta en långpromenad direkt jag kom hem. Gick åt det motsatta hållet jämfört med vad jag normalt gör, dagen till ära. Tänkte plugga när jag kom hem från promenixen. Gjorde även det, men långt ifrån så mycket som jag planerat. Ibland måste man helt enkelt låta livet komma före - man vet aldrig hur länge det varar.

Denna sockersöta vänskap

we<3it

Back to reality

Innan detta lov drog igång hade jag stora planer på att plugga en himla massa. Så blev det såklart inte. Istället valde jag att enbart leva under en hel vecka. Jag har nästan bara gjort saker jag själv velat göra. Plugghögen har fått samla damm och jag har totalt lyckats förtränga alla tankar på skolan - på gott och ont. Det har varit himla skönt vill jag lova, men nu när skolan börjar igen kastas jag direkt in i ett superhögt tempo med en hel del uppgifter som ska slutföras de närmsta dagarna. Men jag tänker hålla fast vid min övertygelse att det ändå varit värt det, att jag vunnit mer än jag förlorat på denna nästintill pluggfria vecka.

Efter dagar som fyllts med god mat, sötsaker, lite körkortsplugg, underbart umgänge, frukostservering på UA, shopping på Kupolen, mitt första powerbox-pass på gymmet, långa och sköna promenader i vårsolen, invigning av stans nykomling Wayne's Coffee, miljoner minuter med en av de bästa och ännu fler minuters köande i vasaloppstrafiken tänker jag nu krypa ner i min nybäddade säng, fylld av energi inför ytterligare några skolveckor innan det återigen är lov. Att svensken Jörgen Brink dessutom vann Vasaloppet igår för tredje gången i följd gör det bara ännu enklare att somna! Grattis Brink och godnatt världen (bjuder dessutom på ett gäng bilder från lovet, enjoy)!


Dan före Vasaloppssöndan

HEJ!

Alltså fråga mig inte ens varför jag aldrig bloggar. Antar att det kan bero på att jag är för glad och när jag inte är det twittrar jag hellre om mina bekymmer. Men hur som helst så kände jag att det var dags för ett inlägg nu när sportlovet börjar lida mot sitt slut och Vasaloppsveckan närmar sig sin final.

Imorgon är det dags för årets största idrottshändelse; Vasaloppet. För första gången ska jag följa det på plats utmed spåret. Det ska bli både spännande och intressant. Trevligt sällskap får jag dessutom, vilket innebär ett stort plus i kanten!

Nu återstår att se om min återkomst till bloggosfären kommer innebär fortsatt bloggande eller om inläggen fortsätter komma med flera veckors mellanrum. Hur som helst är jag i alla fall säker på att jag kommer bänka mig framför tv:n imorgon bitti vid kl 07:30 för att få se den alltid lika magiska Vasaloppsstarten. Kl 08:00 går startskottet för den tävling vars start just är så otroligt speciell - ett årligt återkommande fenomen som helt enkelt inte får missas. Jag hoppas att ni liksom jag väljer att offra en sovmorgon för att få en glimt av det mest otroliga man kan se vad gäller idrott.

bildkälla

RSS 2.0