Intensiva veckor

Något jag inte berättat på bloggen (men som nog många av er redan vet) är att jag är en av Moras sju Luciakandidater! För drygt 3 veckor sedan blev jag uppringd av den person som håller i Moras Lucia och hon meddelade mig att jag haft äran att bli utsedd till en av de sju kandidaterna. Det har varit några intensiva veckor - och värre blir det. Men samtidigt har det varit så otroligt kul och det kommer sannolikt bli ännu roligare för var gång vi ses! 
 
I helgen har vi våra första offentliga framträdanden och jag är supernervös. På lördag ska vi lussa i Noret Köpcentrum och på söndag är det gågatan i Mora som gäller! Därefter har jag minst en Lucia-aktivitet inbokad nästan varje dag fram till och med lördagen den 15:e december. Som sagt; intensivt men roligt! 
 
Bjuder er på en (riktigt dålig) mobilkamerabild från förra årets Luciakonsert på skolan. 
 
Och här kan ni se mig inklusive de övriga kandidaterna. Även uppgifter om hur man röstar finns.

Townhouse

Slökollade på Hustoppen när jag kom hem från skolan. Då la jag såklart märke till namnet överst på listan över topplacerade hus, vilket råkade vara Townhouse. Givetvis blev jag nyfiken på detta och googlade genast fram det på telefonen. Och gissa om jag blev smått förälskad i vad jag såg?!
 
Inbäddat mitt bland betydligt äldre hus längs en gata i centrala Landskrona sticker det arkitektritade huset i japansk stil upp. Och, inte minst, UT. Jag tycker att det är en riktigt härlig kontrast till de närliggande äldre husen. 
 
Liksom vad gäller det mesta finns dock väldigt skiljda åsikter om huruvida huset är en fin kontrast eller helt enkelt förstör hela den genuina, mysiga miljön i området. Själv anser jag att Townhouse med sin vita fasad sticker ut på ett så diskret sätt att det på något vis smälter in. 
 
Från köket på nedersta plan i det tre våningar höga huset kan man genom de stora fönstren se ut mot innergården och det ljusa kontoret. 
 
Det stilrena kontoret. 
 
Townhouse är ritat av arkitekterna Jonas Elding och Johan Oscarson och fotona är tagna av Åke E:son Lindman men hittade på Elding Oscarsons hemsida. Klicka på denna länk för att läsa mer och se vilka som bor där och hur de valt att inreda huset.

När stormen lagt sig

Sitter här i min ensamhet, snörvlandes som ett litet barn och tycker synd om mig själv. Försöker bedöva min onda hals med en jättekopp te och vill inget hellre än att spendera även denna kväll och natt med samma underbara människa som jag spenderat mina senaste nätter med. 
 
Det är även hos denna fantastiska person jag tillbringat hela söndagen. Jag gick upp halv åtta imorse (Ingen sovmorgon här inte..) och drack en stor kopp julte, satte på mig en gammeldags vinter-/juloutfit och åt en ljuvligt god saffransbulle - sen drog julmarknaden igång! På min plats i ladan kunde man köpa både det ena och det andra, bland annat marknadsgodiset jag gjorde igår. Men jag var inte ensam i den kalla ladan, utan omgavs av många duktiga hantverkare och ett gäng UF:are, nämligen Anna, Emilia och Patricia från Youwelry UF.
 
De fem timmarna i Målargårdens lada har resulterat i att jag, som varit förkyld sedan i torsdags, blivit ännu mer förkyld. Det känns som att huvudet när som helst kommer sprängas och smärtan i min hals vill jag inte ens tänka på. Men det är smällar man får ta! Jag tjänade ju trots allt några hundralappar och fick en riktigt mysig dag, så jag måste ändå säga att det var värt det. 

Lördagspyssel

Vad jag gör just nu? Jag försöker fixa och trixa ihop sisådär 30 st strutar till marknadsgodiset som jag ska sälja på julmarknaden i Nusnäs imorgon. Mellan kl 11-16 kommer jag befinna mig på Målargården och sälja glögg, marknadsgodis och andra godsaker, så om ni har vägarna förbi eller helt enkelt bara har en lucka i kalendern och vill fylla den med härlig julstämning så rekommenderar jag er att kika in! Nu ska jag fortsätta med pysslet, vi hörs!
 
Bilden hittade jag här

Alla sagor har ett slut

Jag är i extas. Tidigare ikväll såg jag den underbart fint gjorda filmen Breaking Dawn pt 2. Kanske skulle jag inte ha gjort det. Nu kan jag nämligen inte få bort bilden av snyggingarna Edward och Emmett från min näthinna. Och jag vill inte inse att Twilight bara är en saga, vill inte inse att sagan har fått ett slut. Kan inte. Vill inte. Men jag borde. 
 
Jag önskar innerligt att jag också var odödlig. Att jag fick leva i all evighet och inte åldras mer. Helt oproblematiskt verkar livet som odödlig å andra sidan inte vara, men det är inte livet som dödlig heller. Föreställ er känslan av att aldrig någonsin behöva oroa er för att livet ska ta slut för fort, känslan av att slippa rädslan för att inte hinna med allt man så gärna vill göra. Visst verkar den känslan rätt skön ändå? Ja, ni förstår alltså min poäng.
 
Funderar starkt på att bli vampyr. Kan man utbilda sig till det? 
 

Konungens återkomst

Hej snyggisar! Here we go again, efter ännu ett flera veckor långt uppehåll. Men ibland kommer livet helt enkelt emellan, som William Spetz skulle ha uttryckt det. Har nyss slängt ihop ett gäng chokladbollar och tänkte nu ta tag i det som jag så länge velat göra, men som helt enkelt inte blivit av: Jag ska måla om min pärm! Jag tycker det är så svårt att hitta den perfekta pärmen (inte för att jag letat överdrivet mycket, men jag har heller inte stött på den) så istället för att köpa en ny pärm som jag ändå inte kommer trivas med kan jag lika gärna pimpa den jag har. 
 

RSS 2.0