Make a change

Nu lägger jag Sandro Botticelli, Venus födelse, tempera på duk och allt vad det heter på hyllan i ett par timmar. To keep it simple: bildanalys - ut, Gossip Girl - in. Det har jag förtjänat. xoxo

Gääääsp

Jag är trött. Så jävulskt trött. Men inte fasen har jag tid att sova inte... Har feta bildanalysen att göra klart tills imorgon. Blä. Tur att jag har gjort det värsta jobbet i alla fall! Men det värsta är inte den där analysen. Icke. Det är spanska-redovisningen! Mitt bland allt detta ska jag även lyckas plugga matte (som iofs är rätt kul nu, men ändå)... Låt mig gå under en stund och återuppstå på fredag, tack!

Ambitious

Kunde inte vara med på IBG imorse. Det var nämligen skridskor i FMM Arena som stod på schemat och det vågar jag inte utsätta min fot för. Så vad tror ni jag gjorde? Stannade hemma och tog sovmorgon, det vore såklart det självklara svaret. Men icke. Jag stack till UA heeelt alone och gjorde träningsprogrammet jag fick i onsdags. Ensamt var det, men det var faktiskt också rätt skönt. Fick stressa till bussen sen, men allt gick super!
Dagens svenskalektion var dessutom helt grym! Here it goes: Först var det klassråd, där det mesta kretsade kring tårtan Emmisarna hade bakat. God damn it, vad god den var! Sen var det högläsning av en novell, haha. Det kändes nästan som på dagis - men det var lika mysigt för det! Daniel var dessutom den perfekte berättaren, med en sådan där riktig läsa-in-ljudbok-röst, hihi.
Nu tänkte jag använda de sista timmarna av min skrämmande ambitiösa tisdag till matte-, bild- och spanskaplugg. Och tv såklart.

Toppar inlägget med en bild på den berömda tårtan. NV10 ♥

Dumhet eller disciplin?

I guess we'll never know for sure.

Gimme a man after midnight

JAG VILL HA CHOKLAD!

Jag är trött och min lilla hjärna är mer messed up än vanligt. Nu ska jag plugga matte. Eller sova. Ciaooo.

Honkaninte,jagkaninte,vikaninte

OH. MY. GOD. Fast nä, inte riktigt det jag brukar säga. Elleeeer? Aja, hur som helst.. Grejen är den att jag nyss insåg att den där jäkla engelska-uppgiften, i vilken vi ska skriva om Hamlet, ska vara klar imorgon! Blää, det är antagligen vad jag kommer göra resten av kvällen. Uuusch. Anyways, jag har sovmorgon imorgon! Hur bra? Asbra! Kanske unnar mig ett GG-avsnitt online sen. Vi får se, hihi. Känns faktiskt dock lite roligare, lyxigare och bättre att kolla på det på DVD. Men man tager vad man haver. Och jag börjar få GG-brist, hehe. Nå mer bloggish blir det nog inte. Såå.. Godnatt!

KAIS Mora-Djurgården 0-1

4-5. Med fem jävla sekunder kvar av matchen. Men vi snackar innebandy - anything can happen. Uppförsbacke nu då. Bortaseger är ett måste. Good luck, Chuck.

Nu väntar jag på att trösta mig med kladdkaka. Har bara underbara minnen från senast, så jag antar att denna gången får fungera som någon slags terapi, hehe. Aja, nothing lasts forever.

Jag är kär

Ison & Fille – Galen

Because it's never the right time

Det blev inget Mora idag. Inte hade jag någon nytta av att kolla upp busstiderna heller. Städade först rummet, så nu jäklar är det rent här! Eftersom jag inte hunnit med sista bussen mot Mora slängde jag mig sedan på cykeln för första gången i år och trampade iväg mot Noret. Jag tycker det är smått otroligt att det där med att cykla liksom sitter i benmärgen och går lika bra år efter år - oavsett hur många månader det går då man inte ens ser cykeln. Galet. Hur som helst mötte Josie upp mig i Noret och vi drog till en pizzeria och käkade. Efter det blev det lite mer quality time med henne.  Vi hann med en promenad också - i hopp om att se nåt snyggt, haha. Jag blev dock besviken.
Glöm inte att ställa om klockan inatt, en timme framåt ska den! Nu tänker jag njuta av min underbara, nybäddade säng! Godnatt.

LIVIN' THE DREAM

"Är ni ihop?" /M
Jag trodde svaret var uppenbart.

Hej underbara lördag

KAIS-SEGER MED 5-2. Semi hemma i UA på söndag kl 16. I'll be there, will you?

Började på det här inlägget igår kväll, men jag var trött och internet vill inte riktigt fungera så jag gav upp. Damerna vann i alla fall till slut - så jäkla skönt! Idag var planen att jag skulle joina resten av familjen till Falun, där min syster ska spela någon fotbollsturnering över dagen. Jag var hela tiden säker på att det var en inomhuscup och tänkte därför ta med mig datorn och göra lite plugg innan affärerna öppnade. Men imorse när jag vaknade och gick upp vid halv sex (vi skulle åka halv sju) fick jag höra att det var utomhus de skulle spela. Och så sjukt trött som jag var bestämde jag mig därför för att stanna hemma och sova lite till. Det måste ha varit veckans bäst beslut! Vaknade nyss igen - betydligt mer utvilad än tidigare. Vad som händer idag har jag ingen aning om, planen var ju en heldag i Falun. Funderar dock på att kolla upp busstider och se om någon har lust att vara lite social, kanske sticker ner på Mora istället. Who knows?

Kap of the day

499 spänn på Skohuset. Mamma slog på stort och lät mig och Ellinor välja var sitt par. Funderade på att välja marinblå, men de vita är svårslagna på alla sätt.

Gult är fult - let's rock!

Om exakt tio timmar (tidsinställt inlägg ftw!) smäller det. I världens bästa innebandyhall. I Mora. I Unihoc Arena. Den avgörande kvartsfinalen mellan KAIS Mora och Endre. Vinna eller försvinna - semi eller slut på säsongen. Endre taggar sönder (förhoppningsvis så mycket att de spräcker den där slutspelsbubblan de yrar om hela tiden), det syns inte minst på deras blogg. På Moras blogg är det desto tystare, de förbereder sig på andra sätt. Vilka förberedelser som fungerar bäst lär visa sig ikväll. Hittills har Mora två måls övertag, men i slutändan är det inte det totala antalet mål som avgör - det är resultaten. 2-2 i matcher. Imorgon hoppas jag få se KAIS avgöra, ta en tredje seger. Semifinal hemma på söndag vore inte helt fel. Men än sålänge kan jag bara hoppas - att spekulera vore att ta sig vatten över huvudet. Statistiken (jag älskar statistik!) talar för Mora. Oddsen talar för Mora. Kvaliteten på spelet talar för Mora. Men det spelar ingen roll, det är den snabbt och ständigt svängande sporten innebandy det handlar om. Och i en match med så mycket vilja som det kommer finnas på de båda planhalvorna ikväll är det laget med turen på sin sida som vinner. Jag kan som sagt bara hoppas att det är de svart- och rödklädda. HÅLL ERA TUMMAR.

GLÖM INTE! KAIS MORA - ENDRE, UNIHOC ARENA, IKVÄLL 19.30!

Hotties for hotties

Låter bilderna tala för sig själva. Alla snyggingarna för snyggingar finns (eller fanns) på JC.

13.01

Hallå där kött å blåbär. Blev klar med svenskan vid 11. Sedan dess har jag käkat skolans tacobuffé och väntat på bussen som gick 10 över 12. Kom hem för sisådär 40 minuter sedan och funderar på att plugga lite matte snart, men först tänkte jag kolla på gårdagens BB-avsnitt och kanske också bläddra i lite tidningar. Och såklart käka naturgodiset som blev kvar efter uppsatsen (hihi, jag behövde alltså inga chokladbollar)! Ciao.

Discipline

Äh fan, det blir inga chokladbollar! Naturgodis räcker gott och väl! Var ju på kostföreläsning tidigare ikväll, så något snappade jag nog upp, haha. Kanske är det därför jag funderar på att gå och lägga mig snart? Risken är stor. Fast jag är faktiskt också riktigt trött efter dagens IBG-pass. Och att ladda upp inför morgondagens "Varför"-uppsats (dumt påhitt!) med nästan hela åtta timmars sömn vore kanske inte så illa? Innan jag överger vakenheten för John Blunds värld tänker jag dock kolla in senaste "Ballar av stål"-avsnittet och kika igenom förberedelserna inför uppsatsen en sista gång (även fast vi gått igenom det så många gånger att jag borde kunna skriva den där jäkla uppsatsen i sömnen)! Natti.

Just another reason to be proud

Gissa vem jag hittade på plats 43 på Innebandymagazinets lista över Sveriges hetaste innebandytalanger under 16? Jo, världens bästa lillasyster - min alltså! Jag måste bara få skryta lite, hehe. Är så sjukt stolt över 14-åringen som tog Dalarnas distriktslag till slutspel genom sitt galet viktiga straffmål med 4 sekunder kvar av matchen som de var tvungna att göra ett mål till i. Iskallt.
ELLINOR, JAG ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA! ♥ DU ÄR MIN IDOL, typ.

Linda the rapist was here

Ooops, har visst blivit "blograped" idag. "Gästen" Linda var inte alls någon gäst, utan en inkräktare! Jag antar att det är en av de negativa sakerna med att låna ut datorn. Och när man tränar dessutom! En riktigt fin (hehe, not!) bild hon fick till där alltså, spegelvänd och allt! Dog förresten lite på träningen, imorgon lär jag känna att jag lever. Om jag ens tar mig upp ur sängen, hehe.
Funderar på att slänga ihop ett gäng chokladbollar att mumsa på under svenskaskrivningen imorgon. Jag har ju naturgodis och vitamindryck, men några små söta chokladbollar kan väl inte skada? Vi får se om jag orkar, kanske är det något bra på tv att titta på istället? Äh, jag vet inte.

Gäst

Linda här
eftersom viktoria " tränar" tycker hon mer sitter bredvid;)
så du bjuder ja på en bild på henne!

Because I like the way it hurts

Träningsvärk. Underbart - både ärligt och sarkastiskt. Svettades igår för första gången på över två veckor, på fysen på IBG. Skönt att äntligen vara på väg tillbaka! Jobbigt bara att jag är så satans förkyld nu. Börjar känna tendenser till ont i halsen, men ska vara med på IBG idag också. Kan inte låta bli! Jamen hejhopp vilket intressant inlägg hörrni! Matte om 20, ciao!

Nyckeln till berömmelse


Passion for fashion, eller?

En halvtimme kvar till kvällens BB-avsnitt. Och eftersom jag har sovmorgon imorgon tänkte jag passa på att se det nu ikväll, på tv. Låter awesome, right? Tills dess tänkte jag bläddra lite i nya HM-katalogen och Sofis Mode, hihi. Enjoy your evening, folks - it'll be over in a sec.

Murderous

En timme frivilligt och egentligen inte ens nödvändigt matteplugg och ett BB-avsnitt. Låter det som ett bra sätt att spendera de närmsta två timmarna? Ja, faktiskt. Så blir det nog. Öjj, förresten! Jag fick mer än 50% av maxpoängen på matteprovet! Mer säger jag inte. Spekulera på ni bara.

Surprise, surprise

Jamen hejsan hoppsan, det här var ju roligt... Jag var riktigt pepp på att plugga matte efter skolan idag och släpade därför hem matteböckerna. Och nu, när jag bestämt mig för att det får räcka med plugg för idag inser jag att matteböckerna ligger kvar i väskan, helt orörda. Alla andra ämnen jag behövde göra någonting i finns på datorn - och det är såklart bara dem jag har jobbat med... Gaah, onödigt. Att jag aldrig lär mig liksom...
Aja, anyways.. Har kommit en bit på bildanalysen som ska vara klar nästa torsdag - skönt! Engelskan har jag åtminstone skrivit rubrik till - alltid något! Och spanskan har jag letat massa bilder till, hihi. Nu får det som sagt räcka! Dusch, mackor, te och BB är det som gäller nu. Sen ska jag sova! Natti.

Thank you, J!

Satan i gatan. Jag känner inte igen mig själv!
För det första: Jag tyckte matten var rolig idag. Fast å andra sidan började vi på A-kursens lättaste kapitel, så jag antar att det är fullt förståeligt, hehe. Att gå från det absolut svåraste i B-kursen till att avläsa diagram och sådant är ju helt jäkla underbart! Allvarligt, sooo lovely. Shit, jag verkar ju hög! Men jag lovar, det är jag inte!
För det andra: Jag har en konstig känsla av sug att plugga! Oh, Jeeesus - nu lär ni veeeerkligen tro att jag är hög! But still, I'm not. Förresten är det kanske bara en längtan efter den stund då jag inte har något plugg jag måste göra. Föreställ er känslan att vara klar med något långt innan det ska lämnas in, redovisas, vara klart or whatever! Har själv aldrig varit med om det dock, hehe. Men någon gång måste vara den första!
Hm.. Tro om jag ska sätta tänderna i matteböckerna, bildanalysen eller engelskauppgiften? Eller kanske fila lite på min och Idas KeyNote-presentation till spanskan? Det visar sig väl! Ciao.

Som fluffiga rosa moln sådär

Hehe, jag och söstra mi väntar just nu på att dessa ska bli klara! Första gången jag provar det där hallonmoussepulvret jag fick i julklapp på IBG (- om ni minns?). Och ja, jag VET att skålarna är liiiite för stora för den små klickarna hallonmousse, men jag orkade inte ta några andra. Med "några andra" menar jag sådana som inte bör diskas i diskmaskinen. Och det är jobbigt det där med handdisk, ni vet. Jag vet också att en litenliten klick hamnade bredvid. Tror ni på mig när jag säger att spishällen också var sugen?

Försoning


Crazy life

Okej... Den där matchen gick ju typ åt helvete. Fan, det blir match på fredag igen. Inte för att jag har något emot att kolla på match, verkligen inte! Det är bara det att det blir så jääkla jobbigt om damerna förlorar. Fyfan, vilken skam. Alltså måste de vinna! Ingen press, hehehe.... Aja, tänkte dra en sammanfattning av det enda som var liiite intressant med denna dag, som främst spenderats på UA med innebandy framför näsan på mig. Pretty good. Hur som helst, here it goes;

Först ba:
Sen ba:
Och slutligen:
Fattar ni inte sambandet? Det är inte särskilt konstigt, det finns nämligen inget.

LIVE: Endre - KAIS Mora

Livesändning (radio) från Gotland, kvartsfinal 4.

Bearbetningsfas 72


Here's the thing

Dålig bloggning idag. Trots att idag är den dagen då jag egentligen haft som minst att göra - på över två veckor. Inte ens något plugg jag verkligen MÅSTE göra. Ingen egentlig press alltså - så sjukt underbart. Var hemma och chillade (och städade...) tills jag stack på innebandy vid 17. Missade första perioden av matchen, herrjuniorernas SM-kvartsfinal mot Älvsjö. Riktigt rolig match att kolla på faktiskt. Underläge i början av andra perioden vändes till vad som, med bara minuter kvar av matchen, såg ut som en säkrad Mora-seger för att sedan återigen bli nervigt. Aja, det gick vägen för killarna i alla fall! Nu väntar fortsatt slutspel i Hudik någon gång (orkar inte ta reda på när, hehe...).
För mig är det sängen som väntar. Men först; torsdagens och fredagens BB-avsnitt! Och en fet kopp te såklart, ett tappert försök att bli av med (eller åtminstone lindra) den jäkla smärtan i halsen. Natti.

2-1

Awesome, brudar! KAIS Mora - Endre, kvartsfinal 3/5. Lätt seger, rena barnleken såg det ut som. 7-1. Tack för uppvisningen! Gör likadant på Gotland på söndag och semifinalplatsen är klar! Slänger upp några oredigerade bilder på den underbara klacken (som snart har hoppat sönder både golvet och läktaren, hehe), för de stackare som inte var där och fick känna på stämningen. Enjoy.

1:a perioden:
1-0   0.55
2:a perioden:
2-0   4.42
3:e perioden:
3-0   3.57
4-0   5.00
4-1   10.44
5-1   11.54
6-1   19.29
7-1   19.51
iPhone-kvalité ♥   Fast nä...

Hittade lite fler bilder på dt.se, lite mer matchsituationer.





Worst ever

Tänkte klaga lite på matteprovet. Och jag lovar - jag kommer inte ens överdriva. Det är det värsta. Finns inte så mycket att säga egentligen. Det gick bara åt helvete. Aldrig någonsin tidigare har jag varit så jävla kass på ett matteprov. Jag ska seriöst vara glad om jag får G. VG vore en dröm. MVG är inte ens att tänka på. Fyfan. Nej, efter helgen blir det att ta nya, friska, starka jävla tag inför nationella. DÅ JÄVLAR.

Life is a bitch

Fuck matte. Nu skiter jag i allt och alla, släcker lampan och SOVER. Ska bli lite för underbart. Godnatt!

Matematikkkk

Jag vet, jag vet, jag vet. Jag borde inte sitta här, vid datorn. Matteprov imorgon. Säger inte det mig någonting?! Hm.. Jo, jag borde plugga... Och jag SKA plugga. Inte för att jag inte har gjort det. Verkligen inte därför. Jag och några boys i klassen stannade kvar i skolan i en och en halv timme - endast för det där jäkla ämnet! Är inte så säker på att det hjälpte mig sådär jättemycket, men någonting måste ju ha fastnat?! Hur som helst är jag nyduschad, sängen är bäddad (ett måste för att jag ska kunna plugga) och Spotify spelar awesome musik. Det är alltså som upplagt för en kväll med 2-3 timmars matteplugg och ett avsnitt av "Sveriges värsta bilförare". Och middag såklart. Tänkte satsa på 8 timmars sömn i natt, vilket betyder att jag helst ska sova senast halv elva. Det kan bli jäkligt tufft kan jag lova... Men sömn låter som ett tänkbart vinnande koncept inför provet imorgon. Kanske ska lägga matteboken under kudden och hoppas få in lite i huvudet i natt också? Det är värt ett försök i alla fall.

Stones taught me to fly

Damien Rice – Cannonball

Only human

Stängde nyss igen matteböckerna för idag! Och vet ni vad? Det kändes oväntat bra! Jag insåg nämligen nyss att jag ju för fasen inte är mer än människa. Det skulle ju kännas omänskligt att vara på topp i allt. Alla andra ämnen känns faktiskt riktigt bra. Jag vet i och för sig inte hur jag ligger till i dem - men det känns bra! Jag måste tillåta mig att inte vara på absolut högsta nivå i alla ämnen, hela tiden. Annars lever jag fan inte länge. Bäst när det gäller tycker jag låter skitbra! Och i just matten är det de nationella proven som verkar mest avgörande. Jag satsar på MVG på dem och VG på de andra proven. Låter det bra? Mja, just ikväll låter inget bättre! Ska ta en snabb dusch nu och hoppas sedan hinna se BB, om TV11 är på bra humör dvs... Ciao!

Sextonde mars tjugohundraelva

Försöker hitta någon slags ork och motivation att plugga matte. Har dock redan gett upp hoppet att lyckas med provet på fredag, som tydligen ska vara jäkligt svårt. Satsar på nationella istället, hehe. Failar jag där är det kört...
Nu ska jag i alla fall käka pizza. Underbar Hawaii. Men pizza kommer aldrig smaka lika underbart som den där kvällen i november förra året. Aldrig. Hur som helst, har inte tid med sånt just nu... Pizza var det! Sen hoppas jag motivera mig till matte i några timmar. Typ resten av dagen, kvällen, natten, morgondagen - LIVET!!!! Usch, för första gången i mitt liv vill jag inte att det ska bli fredag...

Hej biologi

Visste ni att flodkräftan ..
.. har fasettögon?
.. "andas" med hjälp av gälar?
.. har ett öppet blodkärlssystem?

Att ta reda på allt det där är det enkla. Att sedan förklara vad allt innebär hör till den jobbiga och krävande delen. Helst ska informationen också räcka till en tillräckligt lång text. Man får fan nästan konspirera i hur allt fungerar. Lite kul i och för sig. Frågan är om läraren skulle tycka samma sak om hon läste det? Troligtvis inte. Tårar är en mer trolig reaktion. Och då menar jag inte glädjetårar...
Jag har i alla fall kommit halvvägs. Sitter i sängen och dricker avslagen cola (MAKES-ME-THINK-OF-WONDERFUL-EGYPT!). Ångesten kryper inpå. Inlämning av flodkräftstexten och gruppredovisning om människans utveckling imorgon. God, I long for it. NOT. Resten av veckan lär spenderas med huvudet i matteboken. Prov på fredag. Fyfan.
Fick å andra sidan tillbaka svenska+biologi-uppgiften om genteknik och spanskaprovet idag. Det gick ju bra. Typ tre-bokstäver-bra till och med! Kan inte annat än vara nöjd. Allt slit lönar sig. Det - om något - borde motivera mig att fortsätta med den där jäkla kräftuppgiften.

G'night, 110314

Förälskar mig lite i mina naglar, njuter av tanken på att jag börjar 12 imorgon och avslutar därför dagen med en efterlängtad dusch. Eftersom jag kan sova rätt mycket längre än vanligt imorgon bitti tänker jag dessutom kolla på BB efter duschen, huhu. TV11 strular igen så därför måste jag ta igen allt jag missar på datorn istället för att se det när det sänds på tv. Lite tråkigare, lite senare, men också mycket kortare reklampauser än på tv! Winwin, typ. Godnatt!

To be or not to be

Hehe, vi kollade på Hamlet på engelskan idag, därav rubriken...

Nån som missade feta brillsen idag? Nej, tänkte väl det. När jag ändå skämmer ut mig och drar till mig ofrivillig uppmärksamhet med kryckorna kände jag att jag lika gärna kan gå all in och smälla på mig brillorna. Tänkt och gjort - och jag överlevde. Stronger than ever. Snygga naglar har jag också, som pricken över i!

Just nu, leeeeo

Skyltar lite snyggt med mina nymålade leonails, hehehe

Jag sitter just nu i en fåtölj hemma hos världens bästa mormor och morfar (mina alltså!). Känner hur det börjar lukta pannkakor. Mormors underbara pannkakor. Världens godaste. Det KAN inte finnas några godare, finare och/eller mer perfekta pannkakor än hennes. En dag hoppas jag bli lika bra på pannkaksgräddning som min kära mommo ♥
När jag har ätit ska (läs; måste) jag plugga! Eftersom batteriet på MacBooken håller på att ta slut blir det nog mest matteplugg. Men kanske, kanske att jag hinner skriva lite på spanskan eller biologin innan datorn dör? Vi får se. Kyss.

Manligt av Jockiboiiiii

Detta måste vara bland det absolut roligaste jag någonsin sett på tv!

12-21-12

"USA lost many lives on 9-11-01 and now Japan has lost more lives on 3-10-11
Add the 2 dates together and you get 12-21-12"

Jag vill inte gärna tro på jordens undergång. Men detta får en att undra...

Sunday depression

Oh crap. Damerna förlorade. Inte särskilt oväntat, med tanke på inledningen av matchen. Å andra sidan vann de den sista perioden med 3-0, 5-4-målet kom med drygt 8 minuter kvar av matchen. Trots att chanser verkade finnas (åtminstone enligt vad jag hörde på radio) lyckades de aldrig trycka in femman, kvitteringen. Surt.
Sitter i soffan med datorn i knät. Drack nyss en kopp kaffe, så jag borde vara pigg. Har inte känt efter. Frågan är; är jag tillräckligt pigg för att plugga? Ytterst tveksamt hörrni. Synd att det måste göras bara. Spanska, biologi och matte - here I come. Even though I wish I didn't.

Det luktar torsk

Just nu är KAIS Moras damer på Gotland och spelar kvartsfinal 2 i Endres otillåtet (ja, de har faktiskt fått dispens...) lilla hall. Planens storlek passar sådääär till Moras spel. Det kanske är anledningen till att de, efter två perioder, ligger under med 5-1? Som det ser ut nu får de glömma den där matchen och satsa på nästa hemmamatch, kvartsfinal 3! Men än är inte matchen slut...
Nu tänker jag måla naglarna. Allt för att skjuta upp pluggandet...

Melodifestivalen 2011

När man vinner Melodifestivalen och får en Sångfågel ...
... blir man tydligen så här glad!
Så glad att t o m fågeljäveln får en puss ...
... medan vi andra får nöja oss med en hunkig blick från snyggingen med rådjursögon!
Eric Saade. Vinnare av Melodifestivalen 2011. Som väntat. Han, Danny och the Moniker var tre i topp (om jag minns rätt). Inte heller helt oväntat. Och jag tyckte i alla fall inte att det spelade någon större roll vem av dem som vann. Men jag måste ändå erkänna att jag hoppades liiiite extra på heta Danny. Fast det var ju inte direkt så att jag grät över att han kom tvåa, det gjorde nog inte han heller för den delen. Kul för snyggingen Saade att få åka till Düsseldorf och representera Sverige. Nu tycker jag att vi slutar vara så jäkla bittra över att svenska folket röstar så konstigt (så har det alltid varit, it ain't gonna change) och håller alla tummar för Eric Saade i ESC (semifinalen 12/5 + finalen 14/5, om han nu tar sig så långt)!

phs fr aftonbladet.se

Melllllo

Nu gör jag som ett par miljoner andra svenskar och bänkar mig framför tv:n med gottgott och Melodifestivalfinalen! Utan både favoriter och förväntningar. Besviken lär jag bli ändå, det blir man alltid. Men är det en tradition så är det! Ha en grym kväll och rösta rätt, hehe!

Detta är glädje

Följ länken så hittar ni Mattias Becks mål. Målet som tog Mora IK till kvalserien.
GLÄDJE. JUBEL. UNDERBAAART.
http://tv.daltid.se/dtplay.php?cs=daltid.css&lan=swe&ch=00026&id=6603

Det går bra nu

ÅHH, VAD AWESOME! Denna kväll blev precis lika bra som jag hoppats! Två riktigt jämna rysare. Två galet sköna uddamålssegrar. Av stort värde dessutom. Hockeyn, vilken jag följde via nätet i min kära iPhone (då jag befann mig på UA), var mållös ända till 19.21 in i tredje. Då lyckades Mattias Beck trycka in pucken i tom kasse (Västerås hade tagit ut målvakten eftersom de var tvungna att vinna matchen för att vinna play off-serien) och fastställa slutresultatet 1-0. Så otroligt skönt! Kvalserien, here we come!
Efter en riktigt "berg-och-dal-bane"-match lyckades även damerna vinna. Men innan Sara Helin satt 6-5-målet och spikade resultatet var publiken och spelarna tvungna att genomlida en riktig jäkla nagelbitare till sd. 8 minuter och 53 sekunder lång hann den bli innan hela arenan ekade av segervrål och applåder. Och, inte minst, av vår grymma klack!

Petter – Det går bra nu
Inte precis en låt som hör till mina absoluta favoriter. Men titeln är som gjord för denna kväll! Dessutom sjöng jag och Loppan (eller Josefine som jag föredrar att kalla henne, hihi) på den i skolan idag. Fråga mig inte varför... Men vet ni? Nu ska jag sova, med förhoppningen att vakna upp till en underbar lördag. Och, framför allt, namnsdag! Godnatt!

NU GÄLLER DET, MORA!

MORA IK. Fyra raka segrar i play off-bagaget, en till och de är klara för kvalserien. Hemma mot Västerås ikväll kan de avgöra play off-serien. Snälla boys, gör det! Och så kan ni fira det hela med derbyseger på bortaplan imorgon! Det hade inte suttit helt fel alltså.
MORA - VÄSTERÅS. FM MATTSSON ARENA, 19.00


KAIS MORA. Damerna slutade tvåa i seriespelet och valde att möta Endre i kvartsfinalserien. Ett bra eller dåligt val? Det kanske visar sig ikväll. Vinn nu för fan!
KAIS MORA - ENDRE. UNIHOC ARENA, 19.30

Hemligheter är överskattade

Skolbion var helt okej, dock inte så bra som jag väntat mig. Riktigt skön skoldag däremot, med endast 30 minuters svenskalektion, bio, låång lunch och IBG (där jag endast skötte klockan, eftersom jag inte kan vara med...). Just nu borde jag egentligen ta mig i kragen och plugga matte. Och skriva om gårdagens kräftdissektion, hehe. Och spanskauppgiften. Men det är faktiskt fredag idag, så nu skiter jag i plugget och sticker på innebandy istället. SM-KVARTSFINAL 1, DAMER. KAIS MORA - ENDRE. 19.30 @ UNIHOC ARENA. I'd like to see you there!
Men nu ni, nu luktar det tacos! Den ultimata fredagsmaten. Så sjukt gott. Ha en grym kväll, för det hade jag tänkt ha!

110311

Svenskalektion. Utan både lärare och uppgifter. Så vad gör man? Jo, man öppnar såklart datorn och slänger in ett blogginlägg. Kvart i nio sticker dessutom hela klassen på bio, "Tusen gånger starkare". Någon som har sett den?

Requiscat in Pace

When a name I've heard a thousand times turns into a face
and the face gets a history that ends in tragedy
That's when I suddenly become emotional

March 10th

Underbart chill skoldag.
ENG: Faktafilm om London. God damn it, vad jag längtar dit!
BILD: Som vanligt, men det är ju awesome?!
SP3: Lyckades övertala läraren att kolla på en kul film istället för att börja med ett segt arbete.
BI: Kräftdissektion! Riktigt kul att pilla med och gräva i såna där grejer asså... Seriöst (!).

Händelselös dag för övrigt, med sängen och datorn som mesta sällskap. Men det duger mer än finfint, så jag klagar inte. Har sett att mitt X gubbar ska på cup i helgen, better wish them luck then! Så, då var deeet gjort. Jag tänkte skriva något mer, men jag kommer inte ihåg vaad, hehe. Det var säkert inget viktigt. Godnatt.

In the end it's just about you


Ser rött

Alexis Weak – Ser Rött feat. Lune

FTC; Losing My Mind. Crashing.

Det är svårare att bryta med någon man nyss vunnit,
än att bryta med någon som för länge sedan gick förlorad.

Uttråkning eller vad-i-helvete-då?

Hallådär kött å blåbär. Måste faktiskt få berömma mig själv, hehe. Jag sitter nämligen på IBG. Är självklart inte med, vilket suger...Men vet ni vad jag gör istället? Och det är här berömmen kommer in i bilden; jag skriver spanskagrejen, ni vet om vad jag har gjort på lovet? Det finns inte mycket att säga egentligen, men jag gör ändå ett försök att fylla ut en så stor del som möjligt av sidan. Där kan man snacka om att utnyttja tiden! Jag känner knappt igen mig själv, att göra något vettigt av ledig tid är verkligen inte likt mig...

Semlishhh

Toppade nyss Fettisdagen med denna mumsbit - en semla. Och en kopp efterlängtat te. Smått underbart. Kvällens "BB"-avsnitt får vänta tills imorgon bitti, då jag har ytterligare en sovmorgon. Dock bara till 9.20. Alltid något. Nu har jag annat att göra. Skriva om fiskhjärta, låter det lockande? Nej, tänkte väl. Men det måste göras. Sen ska jag faktiskt sova! Godnatt.

Some magic wouldn't hurt

Jag tänkte bara underrätta er om att JAG KAN GÅ! Visst, jag haltar (sexigt, jag vet) och är stel som satan... Men vad gör det när man inte behöver använda de där jäkla kryckorna varje gång man ska gå (eller ja, hoppa..) någonstans?! Så jäkla wonderful! Hoppas jag kan dumpa dem helt och hållet inom en snar framtid. Det är ett helvete kan jag lova.
Huhu, just nu borde jag göra det vi skulle göra för snart två veckor sedan; skriva och berätta om tre saker vi lärde oss vid fiskdissektionen. Men för det första vet jag knappt vad jag lärde mig, om det ens var tre saker? Och för det andra har jag ingen aning om hur jag ska fylla ut så mycket plats som möjligt på pappret. Dööö. Fast jag lär väl ta mig i kragen och skriva lite ändå? Men neeej... Tydligen var det någon spanska som skulle göras också, men vi får se hur det blir med det. Jag har ju trots allt till på torsdag (och kanske ännu längre?) på mig. Kommer ju inte kunna träna varken ikväll eller imorgon heller. Och det, i sin tur, innebär ÄNNU mer tid att plugga. Men också ännu mindre lust att göra det.

Somehow it turned into a test

Bara på en dag blev så mycket så uppenbart. Vilka som vet och inte vet. Men vet ni vad? Inget kunde göra mig gladare!

Ironi

Jag älskar känslan av att komma till skolan för lektion kl 12 och sedan få reda på att man egentligen börjar 13.40. Jag ääälskar den. Verkligen. Underbart dessutom att det finns så mycket trappor i skolan, jag lär ju dö (eller åtminstone ramla i trappan) redan innan den här dagen är slut...

Back to reality - sort of

Vaknade nyss. Eftersom jag hoppar på de där jäkla kryckorna (vilket ingen kan ha missat?) blev det ingen IBG för mig nu på morgonen. Bara att ta sig dit skulle vara svårt och jobbigt nog just nu, buss och kryckor känns inte som en vidare bra kombination. Istället börjar jag kl 12, med spanska. Får skjuts av bästa daddy. Hade det inte varit för att allt jag gör tar 1000 gånger längre tid nu än vanligtvis hade jag fortfarande kunnat sova. Nu får jag hoppa runt i huset, sakta och osäkert. Och med en frustration som bara stiger och stiger.

LET'S GO BACK

Carl Norén – Going Out Tonight


Chaqueta nueva

Rubriken betyder typ "ny jacka", för de som inte läser/har läst spanska. Börjar ju skolveckan med just spanska imorgon kl 12, så det är väl lika bra att försöka koppla på den delen av hjärnan... Hur som helst, jackan på bilderna är den nya vårjacka jag beställde i torsdags. 249 kr på H&M, om jag minns rätt.

För den som bryr sig kan jag berätta att min fotled värker rätt ordentligt atm, heheh. Uuuusch, detta är det värsta jag varit med om - drygt två dygn på kryckor och jag vill fan inte vara med längre! Den där matchen var verkligen inte värd detta. Bläää. Jag vet vad ni kanske tänker; "Om det där är det värsta du varit med om har du inte varit med om mycket!". Och nej, ni har rätt. Men just "det värsta" är väl lika jobbigt för det? Det betyder ju just att man aldrig varit med om värre.

Toddlers and Tiaras

Kollade nyss på ett avsnitt av "Toddlers and Tiaras" (så bra gick det med pluggandet...). Småtjejer (vissa bara 3 år gamla) som drömmer om att bli toppmodeller, som använder mer smink än jag gör idag och som trippar runt på scenen som dockor med fejkade leenden - framför hundratals människor som applåderar och jublar. Förstår dessa vuxna människor hur jäkla sjukt det är att sminka och fixa sina barn så att de ser ut som Barbie-dockor? Att kasta småbarn rakt in i utseendefixering - är det bara jag som tycker det är idiotiskt? Vilken jävla bild de där tjejerna, som bryter ihop varje gång de förlorar en tävling, borde få av världen. Det är ju fan sjukt. Ni måste inte hålla med, jag var bara tvungen att skriva av mig. Pussen.

Att plugga eller inte plugga?

DET ÄR FRÅGAN.
Men vad är svaret? Jag vill inte plugga. Jag orkar inte plugga. Jag har verkligen ingen lust att ens öppna böckerna eller dokumenten. Men jag borde - jag MÅSTE - plugga. Hur tråkigt och jobbigt det än är. Imorgon börjar skolan igen, då finns det inte längre någon återvändo. Det suger ju.

Victimized

- Jag kan inte gå.
- Allt jag gör tar 10 gånger längre tid än vanligt.
- Foten jag numera hoppar på är den jag haft ont i den senaste veckan, den mår knappast bättre av det här.
- Jag kommer få fetaste blåsorna i händerna p.g.a. de jäkla kryckorna.
- Det kan ta upp till ett halvår innan hela skiten är som innan igen.
- Och massa, massa mer som hindrar mig från självständighet.
Kort sagt: jag är handikappad. Men jag vill inte bli behandlad som en. Jag vet inte, men kanske tycker någon synd om mig? Fine, tyck det. Men visa det inte för mycket, hehe. Vill jag ha hjälp med något så ber jag om det. Vad jag menar är att jag inte vill vara något offer... Even though I might look like one. Svårare än så är det inte. Kyss.

Med flaggan i topp

Mullsjö-klacken, stor och högljudd.

Mora-klacken, liten men tapper!

Första målet vinner! I wish...

"KEPPEL ÄR MAISARE", inte innerst inne hoppas jag.

I fäders spår för framtids segrar

Gick upp tidigt imorse. Frukost framför tv:n och Vasaloppsstarten. 15 000 skidåkare samlade på en så liten plats ger verkligen rysningar. Mycket mer än så hann jag inte se. Vid kvart i nio bar det nämligen av till akuten för att röntga foten. Thank God, det var bara en liten, liten flisa som lossnat! Och en rejäl stukning såklart. Mycket, mycket bättre än en bruten fot och ett gipspaket. Mycket. TV hade de i väntrummet också, tur det. Nu ligger jag i mormor och morfars soffa och tittar på 1an. Guess what? Vasaloppet såklart! Tro om jag ska öppna matteboken sen? Lovet är ju snart slut...

It could be worse, right?

Tro det eller ej - jag lever än. Hur det är med min fot vet jag dock inte. Har ett halvt bowlingklot på utsidan av den, vid ankeln. Den är gigantisk. Svullen. Jag skulle kunna visa er bilder, men jag har svårt att tro att någon skulle må vidare bra av det. Därför låter jag bli. Pekar inåt, åt fel håll, gör den också. Om det beror på svullnaden eller något annat vet jag inte. Vill jag ens veta? God damn it, jag går under om den är bruten. 6-8 veckor som fånge i något jäkla gipspaket känns inte särskilt lockande. Hoppashoppashoppas det bara är en fet stukning, eller i värsta fall en spricka. Snälla, snälla, snälla - inte värre. Pallar inte att vara beroende av andra. Det måste vara bland det värsta som finns. Fyfan, en eftermiddag på kryckor och jag har redan fått mer än nog. Ont i händerna har jag också.
Men få se nu... Om man letar med ljus och lykta, under stock och sten, hittar man kanske något positivt med alltihop? Kvällens Ben&Jerry's hade jag nog inte fått om det inte var för mitt tillstånd. Och morgondagens arbetspass i grillen vid Vasaloppsmålet får bästa moster ta hand om. Tack ♥ Hm.. Det var nog det enda positiva. Men det är ju alltid något, right? Nu tror jag faktiskt jag ska sova. Lär ju hålla mig till den underbara traditionen att kolla på Vasaloppet imorgon - från start. Och för en gångs skull också genom hela sändningen! 07:30 imorgon bitti ska jag befinna mig framför tv:n, så... Godnatt!

Bläää

Bruten fot? Kanske. Akuten? Inte än. Hur kul? Inte alls. Förbannad? Som in i helvete!
Fyfan, det var verkligen inte värt det! Men 350 kronor tjänade jag i alla fall! Med världens bästa arbetskamrat - Jooosie ♥ Synd att killarna förlorade bara....

@ Unihoc Arena

Vår match gick åt helvete. Kanske berodde det på att jag vred foten typ 30 varv i första halvan av tredje perioden? I guess we'll never know for sure. Nu sitter jag i alla fall på läktaren med foten lindad och i högläge. Kollar bort mot andra sidan planen och ser att en hel läktare är ockuperad av halvgalna, blåa Mullsjöfans. Men de röda - Moras snygga klack - är på g. Mora - Mullsjö är det som väntas. The game of the year typ. Det finns nog inte en enda äkta moring som ens respekterar den där klubben, Mullsjö AIS. Efter hur de behandlade tre föredetta Mora-spelare i början av säsongen. Fyfan. NEJ GUBBAR, VINN NU FÖR FAN!

VICTORIOUS

JUST DET! Man får ju inte glömma dagens viktigaste; ännu en derbyseger för Mora IK! ♥ Hääärligt!


New jeans

Jag är KÄR. I ett par jeans. Ett par nya jeans.

Hm.. Vem var det som inte skulle shoppa något mer i år? Det kan väl knappast ha varit jag? Neeeej, verkligen inte! I så fall har jag redan brutit mot det. Jäkla lov. Jag har varit ner på stan fyra dagar i rad nu! Två av dagarna var i och för sig mami och hennes plånbok med. Hehe, det tackar vi för! Tack världens bästa ♥
Nu är det snart dags för mig att krypa ner under täcket. Sju timmars jobb + match väntar imorgon. Batterierna är totalt urladdade så jag är väl illa tvungen att sooova... Godnatt!

Truth be told


Black beauty

Nya skor. Skohuset - 399 kr. Tack, mamis plånbok.

Färdigshoppat för i år sa jag igår. Knappt ett dygn senare kom jag hem med dessa skor, som jag ställde undan igår när jag var på stan med Linda. Duktigt där, V.... Men eftersom mamma betalade räknas det väl inte? Eller? Hehehe, det tycker inte jag i alla fall! Klickade dessutom nyss hem en vårjacka. Min kära mor fick äran att betala även den. Ekonomiskt va?
BB nästa, på TV!!!!! TV4 funkade åtminstone felfritt när vi kollade på "Sveriges värsta bilförare" tidigare ikväll, håller tummarna att 11:an fungerar lika bra! Kanske har vi dagens ca 5-6 timmar långa strömavbrott att tacka för det? Dess tajming var faktiskt enbart positiv - jag lyckades t.o.m. få lite plugg gjort (hur överambitiöst det än låter...). Aja, TV:n väntar! Ciao.

Shopaholiccccc

Stan med Linda på eftermiddagen idag. Lite mer underkläder skadade ju inte direkt. Ställde undan ett par gööörsnygga skor också, hehehe. Nu får det vara nog för i år. Typ.
Te, rostade mackor och "Big Brother" nästa (om det funkar dvs...). Imorgon satsar jag på matte- och biologiplugg. Så sjukt tråkigt så jag vill inte ens tänka på det. Men det måste göras. Uuuusch. Godnatt!

Do fairytales come true, dad?

Tjolahopp världen. Tänkte kolla på "Big Brother" nu, men eftersom alla våra tv4-kanaler (som ju tv11, där BB visas, är en del av) strejkar gav jag upp. Får helt enkelt fortsätta med att se det på datorn tills vidare. Men jag slänger inga pengar på nåt 24-7-abonnemang eller vad det heter, så jag får vänta tills imorgon innan jag kan se det. Aja, eftersom tv:n strulade (och det är lite för tidigt för att sova, hehe) kryper jag nu ner under täcket i en av världens skönaste sängar med en av världens bästa filmer, "A Cinderella Story", i vilken en av världens hetaste skådespelare, Chad Michael Murray, spelar. Och allt detta med världens fetaste ångest över att jag egentligen borde plugga... Godnatt!

Shopaholic var det ja...

Drygt tre timmar på stan resulterade i att jag blev ytterligare några hundralappar fattigare. Men drygt 400 kronor av den totala summan av allt jag köpte passade jag på att utnyttja mina presentkort till. Heheheh, det är så man sparar pengar... Hur som helst så kom jag till slut hem med två par örhängen (och ja, jag har snart ett zoo i mina örsnibbar, heh), två baslinnen (ett svart och ett vitt), en röd bas-t-shirt, new underwear och två böcker (från bok-REAn på Bokia). Jag och Josefine passade såklart även på att ta en fika på Helmers medan vi väntade på bussen - DET var nog dagens bästa!

14.24

Gör något vettigt av en ledig tisdag och sticker in till stan och Vasaloppskaoset med Josie! Cya.

RSS 2.0