Du säger ingenting, det säger allt

Jag antar att det märks att jag är släkt med min madre. Hon har alltid varit skotokig, särskilt när jag var mindre. Och jag har en känsla av att detta kan ha haft stark påverkan på mig... Idag blev jag nämligen ägare till tre(!) par skor. Hittade bland annat ett par riktiga godingar (vilka jag skrev om i detta inlägg) som jag letat efter ett tag. Det är antagligen de enda skorna i Mora som liknar den skomodellen jag var ute efter. De blir perfekta till hösten/vintern! Men de funkar ju inget vidare till mjukisbyxor, så jag behövde ett par skor att ha till sådana byxor också. Jag vill ju inte heller slita ut mina vita (höga) converse mer än nödvändigt. Hur som helst, det fanns två likadana modeller till väldigt bra pris. Enda skillnaden var färgen. Först lutade det mot att bli de svarta. Men sen insåg jag att det kunde vara bra att vita också - som jag kan ha istället för converse vid vissa tillfällen. Så det slutade alltså med att jag köpte båda paren. Inte vidare ekonomiskt kanske, men nödvändigt! Åtminstone enligt mig...








Nu är det tydligen jordgubbsdags här hemma - me gusta! Ha det götttttt, folks!


Vaken om natten och drömmer på dagen

Har sprungit ända sen barnsben
Från allt jag egentligen var
Sprickor blev hål i fasaden
Någonstans emellan var jag


Dunkar alltså denna underbaring (Daniel Adams-Rays låt) för fullt!

Dum av dig



Jag fullkomligt ääälskar detta utdrag ur låten:

När allt är miserabelt flyger en ensam drake
Högt över koppartaken, mellanmjölk och handeldvapen
Du är inte en i mängden men jag är en utav dom
Få som inte lämnar dig när färgen flagnar på fasaden
Du måste tro motivet har aldrig matchat ramen
Jag vill se alla sidor, TV:n visar en utav dom
Livet är fult du är fager
Vaken om natten och drömmer på dagen



Rubriken för detta inlägg stämmer för övrigt rätt bra in på mig, haha. Före tolv ikväll då, tror ni jag kommer lyckas? Det visar sig. Men trött borde jag åtminstone vara efter de 20 "backlöpningarna" på träningen idag. Och alla promenader på jobbet. Det jobb som jag för övrigt jobbat över (!) en timme på både igår och idag. Har alltså två timmar att kompa ut när jag vill nu - skönt!
     Nu ska jag smita iväg och ta en kopp te och några mackor, sen blir det förhoppningsvis natta här. Godnatt!

Here I am, signed, sealed, delivered, I'm yours

Aja, efter tolv igen. Men kvällen har ju faktiskt spenderats i Orsa - tro det eller ej - på Orsayran. Första gången på länge. Trevligt sällskap och häääärligt väder - great! Så att lägga sig före tolv nu ikväll kändes lite dumt att ens ha som mål, man är ju inte ute varje kväll. Men jag var faktiskt hemma rätt tidigt, vid elva kanske? Sedan jag kom hem har jag hunnit fixa lunchlåda (grillat kycklingspett blev det!) tills imorgon och gjort mig i ordning inför natten - borstat tänderna och tvättat bort sminket och så. Ja, ni vet.

Pics from the niiiiight might come later...

Late update

Oh crap, sängen fick vänta till efter klockan tolv ikväll också. But hey, what did I expect? Godnatt.

Breaking up with you wasn't easy, but it was necessary

Eftersom jag sov så dåligt inatt och för att jag börjar jobba kl 8 även imorgon tänkte jag lägga mig före tolv. Men som ni ser gick det inte riktigt som planerat. Fast det är väl ändå tanken som räknas? Är det förresten någon som vet om det finns någon slags studie eller nåt på om tiden verkligen går fortare när det är kväll/natt? Det känns i alla fall så... Någon som håller med?
     Är det kanske också någon som håller med om att min design här på bloggen är extremt tråkig. Ja, kunde väl tänka mig det. Jag orkar dock inte ta tag i det just nu, så det får vänta.
     Om någon har haft ett mer händelselöst sommarlov än jag haft behöver jag inte ens fråga. Svaret på den frågan är självklart - jag har nämligen haft Sveriges mest händelselösa sommarlov. Men någon stackare ska väl råka ut för det också, and this summer I guess it was my turn. Detta är antagligen en av de större anledningarna till att jag längtar till gymnasiet. Tre år i mitt liv som kommer innebära nya ansikten och personligheter, en himla massa erfarenheter och mängder av kunskap, men också glädje, sorg, ilska, utmattning, irritation, kärlek (förhoppningsvis...) och i princip alla andra känslor från A till Ö.






För övrigt har det (som vanligt) inte hänt mycket alls idag. Och för att ändra på detta hade jag inte tvekat en sekund på att hoppa på tåget till Örebro och O-ringen. Det är väl där de snygga killarna finns just nu? Åtminstone enligt ryktet. I helgen såg jag dessutom en annons i någon tidning, den handlade om Storsjöyran, som börjar på torsdag(?). Att Oskar Linnros var en av artisterna som skulle dit gjorde självklart att jag även blev sugen på det. Men nu råkar det ju tyvärr vara så att jag måste stanna hemma i regnet. Tanken på egentjänade pengar håller mig kvar i denna händelselösa - men underbart mysiga och trevliga - lilla, lilla stad. Och pengar sitter ju liksom aldrig fel, även om jag måste erkänna att det känns riktigt surt att gå miste om allt det roliga i Örebro. Storsjöyran hade jag kunnat räkna bort även om jag hade varit ledig. Jag antar att ingen hade velat följa med mig norrut, till myggorna, och att mina föräldrar absolut inte hade gillat idén. 
     Men för att se det positiva i det hela - hade jag varit i Örebro hade jag gått miste om en riktigt rolig (och jobbig!) innebandyträning. Och de 90 minuterna som spenderades på Unihoc Arena hade jag inte velat vara utan ikväll. Åtminstone inte med facit i hand. Eftersom jag knappt rört en innebandyklubba under de senaste två (?) veckorna började träningen riktigt ringrostigt - teknikmässigt sett. Men den sista halvtimmen, då vi spelade match, kändes det faktiskt förvånansvärt bra! Det gillas!
     Oh crap, ännu en sen kväll (eller natt som pappa kallar det...). Inte bra, jag vet. Hoppas dock att jag lyckas somna snabbare inatt än jag gjorde natten till idag. Nästan två sömnlösa timmar känns inte så lockande...

How could I forget?!

Jag kom nyss på att jag inte delat med mig av denna uuunderbara låt tidigare:


Rasmus Seebach - Natteravn

Ja, jag vet. Danska är inget vackert språk. Åtminstone inte i vanliga fall. Men i denna låt lyckas Rasmus Seebach med konststycket att få grötspråket att låta riktigt fint!

I guess I don't know my own strength

Vad gör man efter klockan elva på en söndagkväll? En iskall och regnig sådan i juli? Gissa!
Jo, ni har alldeles rätt - man gräddar pannkakor! Och dricker te. Helt normalt, eller hur? Vem gräddar inte pannkakor sent på kvällen liksom?! Ja, ni fattar ironin i det hela. Men har man ingenting annat att lägga i lunchlådan till morgondagens jobb är det faktiskt (nästan) fullt förståeligt. 
     Jag ska alltså jobba imorgon igen. Klockan 8 börjar jag, bättre än klockan 6 åtminstone. Man får sova två timmar extra men kommer ändå upp mycket tidigare än om man skulle ha varit ledig. Dessutom behöver jag inte låna pappas halvsnygga (vääldigt snäll beskrivning!) arbetskläder på mig. Jag kan istället klä mig precis som jag vill - snyggt, alltså! Det känns riktigt skönt att ha en anledning att klä sig snyggt - varje dag (måndag - fredag) i tre veckor! Precis som när man går i skolan alltså. Och ja, jag längtar faktiskt till skolan. Kalla mig wicked eller vad du vill (det kanske du redan gör efter det där med pannkakorna...), men det ska bli kul med en ny klass och nya människor! Jag ser verkligen fram emot det.

Med det och den här grymt sköna låten säger jag godnatt!

Rihanna & Eminem - Love the way you lie


Te amo

Åhå, jag tror knappt mig själv just nu - men det råkar faktiskt vara så att jag redan har börjat ladda upp med lite kläder inför hösten. Idag blev det en rosa stickad tröja, en svart oversize-kofta och en enkel militärgrön tröja. I like it all! 
     Däremot har jag ett problem med min höst-/vinterlook: Jag vet inte vad jag ska ha för skooor! Jag funderar på svarta kängor/boots/stövlar - ja, vad det nu kallas... Något i den här stilen? Är dock inte helt säker...
  

                       





En av de bästa låtarna at the moment:


Rihanna - Te amo


Break apart, crash and burn

Pretty lights with no concern
When we love we never learn
Break apart , crash and burn
Couldn’t handle this sharp turn
10 o’clock where its dark
On that cold October night
You’re out there, I’m still here…

Lyrics från Erik Hassles låt "Standing where you left me"

Lyssna på låten här:

Oskar Linnros

Det känns som att min blogg mer liknar en fanblogg för Oskar Linnros. Och visst har många inlägg handlat mestadels om honom, jag propagerar för hans musik i nästan varje rad jag skriver. Men det är just för att hans musik förtjänar all uppmärksamhet. Dessutom vill jag inte att ni alla ska gå miste om en av de absolut grymmaste artisterna just nu.
     Jag har dock märkt att nästan alla mina kompisar verkar ha något emot hans låtar, de tycker inte alls om dem, utan anser att min musiksmak är urusel. Det kanske den också är? Men det betyder knappast att Oskar Linnros låtar är dåliga - de är gudomliga! Så snälla, även ni som redan har dömt ut honom och hans låtar, ge honom och hans underbara musik en chans eller två - ni lär inte bli besvikna!


Oskar uppträdde på "Allsång på Skansen" igår. Jag brukar inte kolla på det programmet, men jag kunde ju inte låta bli igår när de fick finbesök. Här är två klipp från gårdagen:

Ack, Sundbyberg


Från och med du



UNDERBARA LÅTAR, RIGHT?

Dum av dig

Du är inte en i mängden,
men jag är en utav de få
som inte lämnar dig
när färgen flagnar på fasaden



Daniel Adams-Ray - Dum av dig


Ytterligare en av alla underbara svenska låtar.


Thunder

Vaknade strax efter fyra imorse. Hela Mora lystes upp av blixtar och åskmullret gick inte att missa.
     Efter att ha vaknat kunde jag inte somna om innan klockan 05.00 då det var dags att gå upp. Eftersom jag somnade först vid tolv inatt fick jag alltså bara fyra timmars riktig sömn - vilket inte alls är bra (jag vet...). Men trots detta lyckades jag hålla mig vaken under de åtta timmarna på jobbet. Detta mycket tack vare Oskar Linnros, som ju pratade på radion under en hel, suverän timme. Men om det inte hade varit för mina föräldrar (som såklart har semester när jag jobbar...) hade jag gått miste om denna timme! Jag glömde nämligen headsetet till mobilen hemma imorse. Så taggad som jag var inför den där omtalade radiotimmen kan ni ju tänka er hur stor katastrof det var att inse att livlinan (headsetet) låg kvar hemma på min byrå! 
     Till slut fick jag alltså äntligen mitt älskade headset. Efter det rullade timmarna iväg, radion är verkligen ett bra sällskap! Klockan 14.30 var det dags att sluta - ännu en dags hårt arbete avklarat! Och precis som igår blev det en tur till sjön efter jobbet. Det är verkligen sjukt hur varmt det är i vattnet, man kan knappt gå upp ur det! UNDERBART!


Tänkte bjuda er på en av mina 11 (av 11) favoritlåtar på Oskar Linnros album: 


Oskar Linnros - Genom eld




Just nu är det "Morden i Midsomer" som gäller, sen blir det sängen. Är helt slutkörd efter en natt med alldeles för lite sömn, en dag med åtta timmars jobb och en innebandyträning med löpskolning och intervaller. Godnatt!


Bästa arbetskamraten


Oskar Linnros - 25

Tänk vad mycket snabbare tiden på jobbet går när man har radion att lyssna på! P3 är helt klart den kanal som spelas mest på min mobil. Den huvudsakliga anledningen är självklart att det spelas (nästan) endast urgrymma låtar! Men även programmen i sig är ofta kul att lyssna på. Just nu taggar jag inför morgondagen då Oskar Linnros är gäst i "Hallå P3 Sommar" kl 12. Alla hans låtar är helt grymma, så det ska bli intressant att även höra honom göra något annat än att sjunga.
     Nu måste jag ladda mobilen så att batteriet inte tar slut mitt i morgondagens (enligt mig) viktigaste radioprogram. Sen blir det godnatt så fort som möjligt, börjar som sagt kl 06.00 imorgon. Tidigt är det, men det är faktiskt rätt skönt att redan ha varit vaken i flera timmar när klockan är 11, alltså då man skulle ha vaknat om man varit ledig. Äh, godnatt!

 


Hard work, work

Blåsor på händerna och vatten i örat, det är vad åtta timmars jobb på Siljansågen och ett (ganska långvarigt) dopp i Siljan resulterar i. Men lönen från jobbet sitter fint på kontot och det var varmt i sjön, så de små smällarna får man ta...
     Imorgon väntar ännu mer jobb (börjar kl 06.00, uuunderbart). Samma sak gäller på onsdag. Och på torsdag. Och på fredag. Men jag klagar inte! Man har ju åtminstone en anledning att gå upp tidigt på morgonen och inte sova bort hela dagen. Dessutom är det skönt att känna att man gör nytta! Och efter de fem dagarna på detta jobb är jag ju ledig en dryg vecka innan nästa tre jobbveckor (måndag - fredag) börjar. 


Edward eller Jacob?

Ett svårt val, Jacob blev så otroligt mycket snyggare bara under den här filmen. Men det mesta talar för Edward, han och Bella tillsammans känns så rätt. Det är liksom så hela sagan ska sluta - det bara måste vara så!
För övrigt är de båda snygga på sitt sätt, så valet mellan dem är svårt. Men varför ska man tvingas välja egentligen? 
     Jag har alltså sett "Eclipse" på bio idag. Det var helt klart den absolut bästa "Twilight"-filmen hittills. Man fick många chanser till skratt, vilket jag tycker är viktigt! Och att Bella gjorde de rätta valen (åtminstone enligt mig) gjorde ju knappast filmen sämre. Så om du - mot förmodan - inte sett "Eclipse" rekommenderar jag dig verkligen att göra det!


Edward och Jacob, båda två med blickar som kan få vem som helst att smälta. Under Jacobs skjorta gömmer sig även en vältränad överkropp... Och Edwards mystik är ju oemotståndlig... Så vem väljer man?





Förutom de två timmarna på bion har dagen bl a spenderats i Hemus. Träning såklart. Löpskolning och 10+10 "backlöpningar". Jobbigt men skönt, dessutom snabbt överstökat. 
    

Man kan inte alltid vinna...

...men idag var det just det jag ville att Tyskland skulle göra!
Visst, jag är knappast den mest fotbollsintresserade personen. Men de två VM-matcher jag sett Tyskland spela - och vinna (4-1, England och 4-0, Argentina) - har varit två av de roligaste fotbollsmatcherna jag någonsin sett! De lekte ju med motståndarna i båda matcherna - och då handlade det ju knappast heller om vilket motstånd som helst... Hur som helst, efter dessa matcher var jag nästan helt övertygad om att det var Tyskland som skulle ta hem hela turneringen efter ett härligt "derby" mot Holland i finalen. Men som de flesta säkert vet blev det tyvärr inte så... För bara 45 minuter sedan dödades tyskarnas dröm om VM-guld av Spanien, som också var det bästa laget idag. Så orättvist var det inte. Men jag kunde ändå inte låta bli att fälla en tår för det unga, offensiva Tyskland, deras spel har - tills idag - varit VM:s bästa. Jag är dock knappast den mest pålitliga källan, jag har nämligen sett färre VM-matcher än de flesta. Men hjärtat talade ändå för Tyskland. Och det gör det fortfarande. Jag vill att de tyska spelarna ska lämna Sydafrika med var sin bronsmedalj runt halsen. Lycka till!
    
Vad gäller finalen bryr jag mig inte alls särskilt mycket om resultatet, det enda laget som har betytt något för mig under detta VM är Tyskland (vilket nog inte har undgått någon av er..).



Nog snackat om fotboll. Idag fick jag det skriftliga beskedet ang. gymnasieintagningen. Och precis som jag trodde blev jag intagen på det program jag ville. Upprop i skolans aula, klockan 09:00, måndagen den 23:e augusti. Är det bara jag som faktiskt längtar en aning?

 


Vilja bli

Rubriken, namnet på Oskar Linnros skiva. Det är helt klart den skivan som spelas mest på min Spotify just nu!     


Åh, jäklar vad grym han är!

Tänkte göra en topp 5-lista över de bästa låtarna på skivan, men kom sedan på att det är helt omöjligt! Nästan alla låtar är supersköna! ENJOY!


The countdown has begun

Om 53 dagar (+/- någon dag, beroende på hur man räknar) börjar jag gymnasiet. Mina förväntningar är höga. Jag vill att de ska bli de tre bästa åren i mitt liv. Men jag har också förstått att de kommer att bli de jobbigaste - mycket plugg och mycket träning. NV kombinerat med innebandygymnasiet, som sagt: jobbigt! Men det ska gå, det ska jag se till! 
     Jag har i och för sig inte fått det slutliga intagningsbeskedet än, men jag skulle bli riktigt förvånad om jag inte kom in...

Comeback?

Det har gått flera månader sedan jag skrev senast. Och vem vet, kanske dröjer det lika länge innan jag skriver nästa gång? Jag har fixat lite med designen så jag tänkte att jag lika gärna kunde klämma in ett inlägg. Aja, skulle bara säga hej :D Det börjar bli sent nu, så godnatter




Can we pretend that airplanes
in the night sky
are like shooting stars?
I could really use a wish right now...


Lyrics från denna sköna låååt :)


RSS 2.0