Och med detta säger jag GN

Efter en hel dags slit, med avbrott för Mors dags-firande, är jag så gott som klar med all packning inför de närmsta fyra dagarna. Ja, jag är kass på att packa. Och ja, jag tar med mig alldeles för mycket onödigt. Datorn också. Dock utan internetuppkoppling vid andra tillfällen än under bussresan dit och hem.

Det är lite komiskt egentligen, att när min syster kommer hem efter att ha varit borta sedan i torsdags morse, då åker jag iväg för att inte komma hem förrän på torsdag kväll. Och då, när jag kommer hem, har systeryster stuckit till Falun för att lira innebandycup. Busy people.

Jag hatar den här ovissheten

<3 eller </3 ?  I wish I knew.

When u know that u don't know

Här packas det för fulla muggar (eller ja, jag försöker åtminstone...). Imorgon vid den här tiden sitter jag på en buss ner mot Västkusten. Jag och mina classmates ska på studieresa. Och eftersom vi går NV är det såklart havsbiologistudier som gäller, hehe. Men mest tror jag att resan kommer innebära en massa underbart mysigt häng med några av de människor som får mig att må bäst. Det ska bli så skönt att kunna koppla bort delar av det jobbiga och komplicerade som rör sig i mitt huvud, dag som natt. Åh, vad jag älskar min klass! Tack alla ni som är en del av den. ♥

Dagens

BILD1: Underwear, helbild endast för VIP. BILD2: Lååång, svart klänning. Gör sig inget vidare i helbild. BILD3: Sneakpeak på den dundersöta klänning jag tänkt ha på skolavslutningen.

NEDAN: Linne + ring. Älskar båda.

Destruktivt dagdrömmande


Du får leva med det

OCH MÅ KÖTTÄTANDE MYROR ÄTA UPP DINA ÖGONLOCK SÅ ATT DU ALLTID ÄR TRÖTT OCH ÄVEN NÄR DU ÄR PIGG SÅ SER DU VÄLDIGT, VÄLDIGT, VÄLDIGT TRÖTT UT. Slängde ihop en fiskbensfläta på mig själv idag när jag hade duschat och skulle ner på stan (bildeeen ^). Tror på allvar att det kan ha varit bland det absolut jobbigaste mina armar någonsin varit med om. På riktigt då alltså. Helt sjukt. Lätt värt det i alla fall. Hittade miljoner grejer nere på stan, som om jag inte shoppat på år och dagar. Men å andra sidan har jag ju knappt det heller. Här får ni en liiiten sneakpeak på påselipåsarna:

Vad som händer i mitt lilla liv ikväll är ännu ett mysterium, men som det ser ut nu blir det inget märkvärdigt. Några bra eller mindre bra förslag, någon?

All I need right now is consolation


Burning up for you, baby

JAG LEKER MED ELDEN. JAG HAR INTE INSETT DET FÖRRÄN NU. SNART BRÄNNER JAG MIG. DET KOMMER SVIDA. DET ÄR BARA EN TIDSFRÅGA INNAN HELA JAG STÅR I LÅGOR. SLÄCK ELDEN INNAN DET ÄR FÖR SENT, SNÄLLA?

Tjugohundraelva nollfem tjugosex

Weeey! Har en bra känsla just nu, kanske inte angående precis ALLT. Men åtminstone vad gäller skolan och träningen. Gjorde sista nationella i morse, engelska A muntligt. Det resulterade i det betyget jag hoppades på, såå skönt! Börjar dessutom få lite halvkoll på mina betyg, hittills känns det baaara bra. Men imorgon får vi troligtvis veta hur det gick på nationella i matte B, ungefär då någon gång försvinner den sköna känslan. Jag förväntar mig inte toppresultat, men hoppas kan man ju göra in i det sista - och det gör jag. Fast ett slutbetyg med två bokstäver borde göra mig nöjd. Kanske mer än nöjd.

Nöjd är förresten vad jag är över dagens andra prestationer också. Träning till exempel. Trots att knät har gjort ont till och från under hela dagen slängde jag på syrrans knäskydd och stack till Prästholmen för en timmes sprintträning. Skönt som satan. Och knät gjorde sig inte påmint förrän vid nedjoggningen. Gryyymt. Skön känsla, som sagt.

Något som känns mindre skönt är att min syster åkte till Junsele i morse. Hon blir borta hela helgen, vilket ger mig blandade känslor. Eftersom jag verkligen inte har någonting planerat för helgen hade det varit kul att ha henne hemma också, men samtidigt är det såklart lite skönt att vara ensam, haha. Dock är det mest den förstnämnda känslan jag har. Särskilt nu, när även andra som får mig att må bra är borta. Någon kanske för alltid. Äh, blabla. Godnatt.

Peace


Det är jobbigt nu


Hälsa till Satan

Hejhejhallå! Efter en seg skoldag (dock med rooolig matte! logaritmer&matriser♥), mormors underbara pannkakor och en träning under vilken jag stundtals hade äckligt ont i vänstra knät halvligger jag i sängen med en kopp te bredvid mig. Tänkte klicka igång ett GG-avsnitt nu innan jag ska sova. För att få in lite engelskt (fast kanske snarare amerikanskt) uttal i huvudet, för att få lite inspiration inför svenskauppgiften och självklart även för att drömma mig bort till en värld som är så olik min egen. Natti.

Deathly denial


I ain't never gonna shut you out


Kände mig tvungen att slänga in ett klipp av och med bästa Linnéa Björn, en av mina alla underbara klasskompisar! Hon är så otroligt duktig, ENJOY!

3000 meter senare

JAG ÖVERLEVDE COOPER. Nu är jag nöjd. Och efter att ha bemästrat ett coopertest vet varken glädjen eller energin några gränser, därav de halvvackra och helflummiga bilderna ovan. Tänkte fira det med glass, men eftersom ingen annan i familjen tänkte likadant fick det räcka med en kopp te... Hur som helst är det jäkligt skönt att äntligen ha gjort det.

Och gissa vad jag nyss kom på? Att jag har sovmorgon imorgon! För första gången på länge. Satan vad jag ska njuta. På IBG är det dessutom bara teori, vilket betyder att man slipper tjockisväska! Livet leker. Tills jag får tillbaka matte B-provet antar jag...

Screw you, Cooper

Matteprov i morse, det gick nog braaa. Kändes så åtminstone. Tandläkaren direkt efter, gick ännu bättre. Men om en timme kommer jag befinna mig på Prästholmen, helt inne i ett jävla Coopertest. Jag nästintill hyperventilerar så fort jag tänker på det. Och då överdriver jag knappt. Har en sådan sjuk ångest att jag inte tror att det är möjligt. Men det kommer gå. Kanske inte bra, men det kommer gå. Det måste det. Wish me luck, snart går jag under.

LIIIINDA 17

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA LINDA! 17 lååånga och förhoppningsvis grymma år! Let's hope there are maaany more to come! Tjolololooo! Lycka till på Cooper ikväll förresten, hehehehe.

Sväljer stoltheten - om jag har nån


Mörker, mörker och åter mörker

Fuck life. Morgondagen blir inte rolig. Den inleds med två timmars nationellt prov i matte A (vilket jag kommer faila på) och avslutas med årets första Cooper-test (vilket jag kommer faila ännu mer på). Mellan dessa två hemskheter händer lite mer smått och "gott". Mer om det mañana. Som sagt; fuck life. Godnatt.

Vardagsmat


So not pepp

+E. Snart är det dags för mig att ta mig till Unihoc Arena för årets första sommarträning. God damn it, vad jag är opepp. Inte vet jag vad jag ska ha på mig heller. Håller alla tummar jag har (eller ja, har ju bara två) för att det blir chill träning, typ springa 30-45 minuter. Det är ungefär vad jag orkar/har tid med just nu. Ciaoao.

Maggio & jag - som natt och dag?

Jag och Maggio. Maggio och jag. Likheter? Olikheter? Jag går NV, om någon missat det. Generellt sett brukar naturare ha en god analytiskt förmåga, sägs det i alla fall. Upp till bevis nu alltså.

Jag minns bara allt det bra, allt som var du och jag
Det är nästan så jag undrar om Veronica krupit in i min hjärna och stulit den där meningen.

Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min
Jamen som om liksom...

Tiotusen meter upp i luften ser jag allt så klart
Jag har försökt. Och tro mig, inte ens där klarnar allt.

Jag tror mitt hjärta blöder
Här tros inte, här vet man. Jag är säker. Vad det beror på är självklart. I suppose.

Jag är namnet som du har på armen, det kommer alltid vara vi
Och så var det inte så :PppPPPpPppP

Ja, jag vet allt om dig
Nej. Truth is, jag vet ingenting om dig.

Du borde ta dina ord tillbaks, för alla glömmer men inte jag
Så sant, så sant. Jag glömmer inte. Inte i första taget. Hur mycket jag än försöker.

Snälla ge mig två sekunder innan du ger upp
Två ynka sekunder kan vara mer värdefulla än man tror.

Du kommer nog aldrig mer vara min vän, det var för länge sen
Sorgligt men sant. Life is cruel to us. Jag som trodde vi var indestructible.

Finns det en så finns det flera
Jag önskar verkligen att detta alltid stämde. Men det gör det inte, tyvärr.

Mamma ville ta en taxi men pappa var för snål
Den raden sätter sig. Om det är sant eller inte är upp till mina päron att avgöra.

Alldeles för många tummar ner

Jag har haft en ganska händelselös dag som ändå avslutades på ett något mer händelserikt sätt när jag och Linnéa drog in till stan och gick på bio. Jag dog lite. Några gånger. Och gör ännu. Knas att det inte ens berodde på själva filmen. Det är inte lätt när det är svårt helt enkelt. Filmen var såklart den fjärde i Pirates-serien. Inte den bästa av dem, men helt klart värd att se. Fortfarande är det film nr 2 i ordningen som ligger mig varmast om hjärtat. Tänk om andra saker kunde vara lika lätta att rangordna...

Imorgon kommer jag hoppas på att den undergång som aldrig kom igår kommer. Jag har ändå inget sommarlov att jubla över. Typ. Och innan det där så kallade lovet kommer är jag tvungen att genomgå en hel del skit i skolan. Usch, fy och blä för spanskaredovisningar, svenskaläxor, biologiprov, träningsdagböcker, fystester, nationella prov, betygsnack och allt vad de sista tre veckorna innebär. But I'll fight it through, I have to. Just to realize that my summer is ruined too. Fan, vad jag är less. På allt. Godnatt.

Att besöka en biograf


Hur fan kan du spela glad?


Du får passa dig som satan

Hej hej hemskt mycket hej! Död blogg, men lördagen har egentligen varit det motsatta. Storstädade mitt rum och fixade nya sängkläder. Hann även med en luuunch på Moraparken med bästa Linda, 27 kronor för entrecôte med pommes och beasås! I ain't complaining. Galet gott var det också. Vi hann med varsin mjukglass och lite snack inne i stan också. Fett med myyys. Haha, särskilt att köpa glass.... Right, Linds? Aja, lär sova snart. I min underbara, nybäddade säng! Natti.

För glass är ju gott


Jag tror att jag faller


Livet är en berg-och-dalbana

JAG VILL FÖR EVIGT STANNA PÅ DESS TOPP. MEN TYNGDLAGEN (som egentligen heter någonting annat och faktiskt är mer mänsklig än någon av er kan ana) TVINGAR MIG HELA TIDEN NERÅT, UTFÖR. MOT DJUPET, MOT BOTTEN. MEN JAG VILL INGET HELLRE ÄN ATT STANNA PÅ DENNA KARUSELL, ALLT KÄNNS JU SÅ BRA DÄR UPPE. PÅ TOPPEN.


Den nittonde maj

Kungkungkung dag. Skulle egentligen ha haft tre timmars hål och slutat typ nu, men vi lyckades flytta dagens sista lektion och istället få sluta vid 13. Så jäkla skönt! Nu chillar jag med varm choklad med vispgrädde. Ska slänga igång ett GG-avsnitt också, det skadar ju inte att lyssna på lite engelska inför muntliga nationella i engelska A! Skönt att för en gångs skull faktiskt ha en riktigt bra och vettig anledning att få titta på världens bästa serie!

It's never simple, never easy

Matten imorse var enkel. Det kändes så åtminstone. Allt rasade dock på IBG, då vi hade några av alla jävla fystest vi gör varje termin. De fystest som, varje gång jag genomför dem, får mig att på allvar fundera på varför i helvete jag går IBG och alltså frivilligt går med på skiten. Jag har dock ännu inte kommit fram till någon riktigt bra anledning. Vill tillägga att de personer som från början kom på de där jäkla testerna borde skämmas. Eller åtminstone lida med de stackare som måste genomgå dem. Fyfan.

Efter skolan hade jag i alla fall en riktigt skön plugg- och bloggfri eftermiddag och kväll. Kollade bland annat på "Kommisarie Späck" för första gången. Det vore dock fel att kalla det för kvällens huvudingrediens. Aja, nu börjar BB igen! Ciao.

(G+r)-r+(l+a+d), typ

Wey, wey wey! Provet imorse kändes nästan för enkelt. Det skulle därför inte förvåna mig om jag failade gigantiskt. Sitter förresten på matte right now. Ingen i klassen gör något vettigt - trots att vi egentligen borde plugga inför nästa veckas nationella. Men jag antar att mitt liksom alla andras självförtroende är på topp efter morgonens prov. Vi tror oss kunna allt. Jag önskar att det verkligen var så också.

Lämnar allt åt slumpen

Hallihallå. Jag sitter och väntar på mitt te right now. Insåg för en dryg timme sedan att jag gjort fel på den uppgift jag var så glad över att ha klarat. Äckelmatte. Därför valde jag grönt te, det ska ju ha en lugnande effekt. Häller snart i mig teet och börjar fundera på och möblera om i mina framtidsplaner. Jag tror jag måste ta en annan väg än jag tidigare tänkt, en svårare och tuffare väg. Fan också. För att hjälpa min fantasi på traven slänger jag igång ett GG-avsnitt och drömmer mig bort till en värld där skolan är så mycket enklare, där man kan köpa en plats på högskola eller universitet. Och där personerna har möjlighet att göra detta. Och där de även tar möjligheten. Efter GG måste jag sova. Orkar inte förbereda mig mer inför nationella imorgon. Jag borde kunna det. Fuck it om inte.

Vilken oerhört munter blogg jag har alltså. Verkligen wow-känsla! Men nog tusan speglar den mitt liv i alla fall. Godnatt.

Säga vad man vill...


Och hudfärgen bryr jag mig inte det minsta om, om någon skulle få för sig det.

y=kx+m, jag hatar dig

Det fyra timmar långa provet i matte B är äntligen avverkat! Avklarat vore fel ord, jag vet nämligen inte om jag klarade det så jävla bra. Det bör kännas som att en sten lyftes från mina axlar, men istället känns det som att den som fanns där byttes ut till en tyngre. Jag vet redan nu att jag gjorde fel på åtminstone en uppgift. Hur jag kunde vara så dum som inte såg den enkla lösningen, utan istället försökte hitta på någon egen knasig lösning, är ett stort mysterium. Jag skäms. Å andra sidan blev jag nästan kär i en uppgift. Hoppas, hoppas, hoppas att jag klarade den! Det kändes åtminstone väldigt bra när jag gjorde den. Men det gjorde däremot den där andra också... Så det är väl inte mycket att ropa hej för.

Vaknade med lock för högra örat. Det blev knappast bättre av matten. Snarare tvärtom. Helt tom i huvudet är jag också, liksom resten av klassen verkade vara. Därför beslutade vi oss alla för att sticka hem. Det kan väl ändå inte vara meningen att dagen, för vissa av oss, ska bestå av först fyra timmars nationella i matte, lunch (vilken inte ens var ätbar, inte hade jag någon aptit heller) hål och därefter ytterligare 45 minuters matte? Nä, knappast, tänkte vi och stack hem. Har varit hemma i typ en halvtimme nu och tänker spendera de närmsta timmarna i avslappnat tillstånd, sittandes/liggandes i sängen med BB och GG för att sedan orka plugga matte A i några timmar. Imorgon är det ju det som gäller.

Matten äter upp mig

När jag lider blir bloggen lidande. Det lär bli väldigt, väldigt få inlägg de närmsta dagarna. Jag har nämligen inte tid att tänka på annat än matte. Imorgon är det matte B-nationella som gäller, mellan 8 och 12. Vilken jäkla tortyr. På onsdag mellan 8 och 9.30 skriver jag del I i matte A-nationella. Åh, fyfan. Låt mig slippa. Ska trycka i mig några mackor och en kopp te, sen blir det natti. Ciao.

Dödens vecka

Den vecka jag bävat för hela året har kommit. Den börjar idag. Två nationella i matte, ett i A och ett i B. Muntligt nationellt i engelska A. Spanskaredovisning också, kul... Överlever jag denna vecka med ens några hjärnceller i behåll kommer jag vara överlycklig.

Eurovision Song Contest 2011

Okej, det här var ju en aning otippat. Alltså att Azerbaijan, Fame-look-a-likesen, vann. Att fel låt vann var däremot ingen ovanlighet, så är det ju jämt! Snyggaste svensken kom på en hedrande, välförtjänt, men satan så svidande tredjeplats. Där kan man snacka om att snubbla på mållinjen. Men för första gången på länge kan man som svensk ändå vara stolt efter ESC. Det - om något - känns riktigt, riktigt bra! Och större delen av det vinnande bidraget var ju svenskt även det; bakgrundssångarna, dansarna och låtskrivarna. Go Sweden!

Half way through voting

Rösterna räknas och alltid lika tråkiga mellanakter skämmer ut sig på tv:n, så vad passar bättre än en liten utvärdering av kvällens bidrag?

1. Finland - Söt kille! Mysig låt, söt text med ett lite annorlunda men högaktuellt budskap! Jag gillar!
2. Bosnien och Hercegovina - Helt okej att lyssna på, pinsamt nog. Inte det bästa bidraget för ögat dock!
3. Danmark - Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar låten! Trots att den är misstänkt lik Andreas Johnsons låt Sing For Me.
4. Litauen - Inga kommentarer, minns den knappt.
5. Ungern - Rätt tråkig, men egentligen helt okej!
6. Irland - En av mina (och inte bara mina) favoriter! Skön låt och härligt framträdande.
7. Sverige - Saade är snygg, han kan sjunga, dansa och har grym utstrålning! Att han tävlar för Sverige gör knappast något sämre. Min vinnare ikväll!
8. Estland - Va?
9. Grekland - Mest mysko faktiskt, lite halvbra now and then though.
10. Ryssland - Allt i och omkring bidraget är svenskt - utom sångaren som tydligen inte ska vara så värst ödmjuk. Förövrigt ett rätt bra bidrag!
11. Frankrike - Boooring. Säkert bra på något konstigt sätt.
12. Italien - Tydligen inte mycket att minnas.
13. Schweiz - Eh, vad?
14. Storbritannien - Det skriker pojkband! Helt okej dock. Men vad fasen har de på sig?
15. Moldavien - So lucky, eller Souvlaki som de ju faktiskt sjunger. Lite rolig, men inte underbart bra precis.
16. Tyskland - Men lägg ner, Tyskland. Ni kan ju låta någon annan än förra årets vinnare ställa upp i uttagningen?
17. Rumänien - Vavavadååå?
18. Österrike - Det kan inte bli mycket tråkigare.
19. Azerbajdzjan - Mycket svenskt! Kan inte bli annat än bra. Men det känns väldigt mycket Fame 2003.
20. Slovenien - Obestämd åsikt.
21. Island - All heder till dem om det nu var så att de tog sin avlidne kompis plats och dessutom lyckades vinna. All heder.
22. Spanien - Så typiskt spanskt så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
23. Ukraina - Sandmålningarna tar mycket fokus från låten, in my opinion.
24. Serbien - Helt värdelöst. Jag hatade ALLT. Fyfan. Dålig låt. Kläder som framkallade kräkningar. Nej, fyfan.
25. Georgien - Blä.

MEN HALLÅ DÄR?! SVERIGE LEDER EFTER ETT GÄNG RÖSTER. DETTA ÄR SJUKT. Men man ska väl inte hoppas eller tro för mycket. När som helst vänds allt upp och ner - inget ovanligt, tyvärr. Jag tänker däremot inte sluta hålla tummarna!

Break a leg, E


IKVÄLL HÅLLER VI TUMMARNA FÖR DEN HÄR SNYGGINGEN, OKEJ?

Men först ska i alla fall jag ägna min dag sittandes i sängen, med hopp om att lyckas klara ett antal nationella MaB-prov. Blää. Jag är dock rädd att det kan vara en fördel inför tisdag förmiddag, då jag kommer vara extremt självmordsbenägen mellan kl 8-12. Matte, here I come! Tråkigt nog.

Krisse, du är kung!

Denna 16-åriga superstar, Kristoffer Eriksson, var för en vecka sedan 1 av 84 bidrag att ta sig vidare från första omgången av Talang 2011. Idag valde juryn ut sina semifinalister. Tyvärr (och konstigt nog!) var talangen från underbara Mora inte en av dem. Jag kan för mitt liv inte förstå vad i helvete de där tre tomtarna tänker med. Jag hoppas, tror och vet att de kommer ångra sitt beslut. Kristoffer är nämligen helt grym! (Om det nu skulle råka vara så illa att någon hade missat det!)

It takes motivation

I samma sekund som jag publicerade det senaste inlägget insåg jag att jag ju faktiskt kunde ta bussen till skolan och på så sätt slippa cykla i regnet. Woho, gissa om jag gick i taket typ?! Gryyyymt. Jag blev å andra sidan 17 kr fattigare, men det var så värt det. Buggkursen på IBG var mycket, mycket roligare och bättre än väntat. Jag hatar dock fortfarande att dansa. Visst, jag vill kunna dansa. Men jag vill inte lära mig att göra det. Så är det förresten med det mesta; jag vill kunna allt, men inte alltid utsätta mig för det som krävs för att lära sig. Jobbigt läge.

Det blev en snabbis på stan efter skolan. Fick med mig ett par höga, svarta shorts från JC. Dösnygga, hihi. Hade tänkt plugga matte nu på eftermiddagen/kvällen, men på något sätt gick tiden upp i rök. Och med den även pluggmotivationen, tyvärr.

Regnnnn

Hej folket. Tänkte inleda dagen med att klaga lite. Eller mycket. Jag är så arg, så jävla arg. Det regnar och jag ska cykla till skolan, hade yr.no kunnat kläcka ur sig det lite tidigare hade jag tagit bussen eller bett om skjuts. Fyfan. Skolan nästa då - som en dränkt katt.

Lookin' for another thrill

Vilken satans nervositet det blev nu på kvällen då. Inte helt okej att endast 10 av 19 bidrag går vidare och att Sveriges ESC-stolthet Saade inte var ett av de första 9 finalbidrag som ropades upp. När den svenska flaggan uppenbarade sig på TV-skärmen, som det sista finalbidraget, kunde jag inte hålla tillbaka glädjen utan flög upp ur soffan och jublade. Haha, pinsamt. Det var ju bara semi. Hur som helst var det kung att han gick vidare!

Lyckades slänga ihop några lösningar på andragradsfunktioner innan semifinalen började. Fett stolt. Nationella kanske går att klara med VG i alla fall? Annars blir jag fan arg. På mig, på skolverket och på allt och alla som på något sätt har med matte att göra.

Slänger på ett GG-avsnitt innan jag sover. Kastar en blick i svenskaboken också - i bästa fall. Imorgon är det bugg som gäller på IBG. Jag hatar att dansa. Kanske för att jag suger på det? Eller kanske för att man oftast blir ofrivilligt ihopparad med någon? Haha, fan vad mesig jag är... Men allvarligt nu; känns det inte lite väl onödigt att packa i träningskläder för att dansa?! När det t o m är sista lektionen och allt. Fyfan, känns så bortkastat. Aja, bit ihop för fan! Godnatt.

Summertime, we welcome you

Jag gillar maj. Det är en bra månad. Man känner att sommaren närmar sig med stormsteg. Allt känns lättare, ljusare. Nästan allt i alla fall. Varje vår får man chansen att börja om. Kanske inte helt, men åtminstone lite. Förhoppningsvis tillräckligt. En annan viktig anledning till att jag gillar maj månad är att under fem dagar får jag äta tårta tre gånger. Hur underbart är inte det? Den 7:e är papis dag, 9:e fyller min yngsta kusin år och idag, den 11:e, fyller min moster år. Så jag ska snart åka till andra sidan sjön och få mig lite gott, haha. Ciao.

Round and round like a football

Imorgon ska jag göra något jag inte gjort på över ett och ett halvt år. Jag ska damma av ett par skor jag inte använt på år och dagar. Jag ska använda fötterna på ett sätt jag inte gjort på länge. Jag ska sätta på mig ett par benskydd för första gången sedan år 2009. Jag ska spela fotboll. På IBG. Önska mig lycka till. Nu ska jag sova, i min säng dock. Inte på vägen, som tjejen på bilden. Godnatt.

Three down, four to go

Och DÄR rök mitt potentiella MVG i engelska. Jävla skitprov. Reading gick nog rätt bra, 8-9 på skalan ska jag nog kunna åstadkomma. Men på listening - som var svårt som satan och därför gick käpprätt åt skogen - ska jag fan vara glad om jag lyckas hamna på VG-nivå, alltså mellan 6-8 (tror jag?). Ljudklippens kvalitet var kass och berättarrösten likaså. Fuck. Håller tummarna för att writing var en 10-poängare, men tror dock att det var en 9:a. Eller hoppas kanske att det var det. Nu ska jag äta min underbara Sportlunch som jag lyckats låta bli sedan i fredags (!). Duktigt värre. Sedan blir det nog matteplugg med gårdagens BB i bakgrunden. Eller bara BB, hehe. Träning ikväll, gääälet skönt. Ciao.

No hablo Inglés


Stack förresten till Maxi en sväng nu ikväll. Det har nog aldrig tidigare gått så fort att cykla till Noret! Kändes det som i alla fall. Fick med mig en flaska vitaminwater och en påse naturgodis. Tänkte försöka använda det som lugnande medel imorgon på nationella, vilka kommer vara dessa:

NP Eng A Reading: Det känns okej. Inte mer än så. Det är alltid fel ord som är med...
NP Eng A Listening: JAG DÖR. Kan aldrig fokusera, tankarna svävar iväg. Imorgon blir det nog värre än vanligt dessutom.

Tyck synd om mig imorgon mellan 8.00 och 10.30, tack! Godnatt.

Vi tar oss upp en vacker dag

Tänkte bläddra igenom kärlekshandboken jag gjorde i 9:an nu. Det känns som att det behövs. Egentligen borde jag plugga, men jag måste ju få åtminstone lite ordning i huvudet för att något av det ska fastna. Men jag SKA plugga, när jag har bläddrat lite i boken. Engelska är det som gäller. Främst. Nationella läs&hör imorgon. Det finns egentligen inte mycket att plugga på såhär dagen innan. Till läsförståelsen är det bara att hålla tummarna för att rätt ord, de ord man kan, kommer och att de har hoppat över resten. Hoppas kan man ju alltid. Men det är ju totalt omöjligt att plugga in varenda ord i ett lexikon. Man kan inte vara annat än mänsklig. Hörförståelse kan jag däremot träna lite inför; planerar två GG-avsnitt innan jag måste sova!


Tear me down, build me up

WII, slutade för en timme sedan! Väntade på Josie och cyklade hem tillsammans med henne. Köpte glass på vägen hem också, hallon & lakrits. Har aldrig smakat, men ska göra det efter lunch, när jag sitter ute och solar. Borde plugga engelska och matte också. Har fem nationella prov de närmsta två veckorna. Bläää. Vilken jävla skitvecka det här kommer (för-)bli.

Låt det vara som i en film

Hej, hej, hemskt mycket hej. Har haft en rätt grym dag trots att jag har jobbat och inte ens hunnit öppna datorn! Började jobba kl 11, städade på skolan. Lite sådääär kul att vara i skolan på en söndag. Innan jobbet kollade jag däremot på innebandy, min systers lag lekte ut 97:orna i semin med 6-0 (tror jag?). Efter jobbet blev det mer av den underbara sporten. Denna gång var det final som gällde för syrran, KAIS Mora IF - Gävle. Det började lite halvknackigt och såg rätt mörkt ut ett tag. Men stjärnorna från Mora fick ordning på allt och vann till slut med 6-3. KUNGAR.

Avslutade dagen med mitt livs skönaste (och tidsmässigt längsta) springtur. En springtur med smak av vinter, trots den gassande solen. Dusch sen middag när jag kom hem. Stack sedan på dirr till mina kusiner och åt tårta eftersom min yngsta kusin fyller fjortis imorgon.

Jublade förresten nyss när Katerina åkte ur Big Brother. Hallelujah moment typ, hehe. Aja, nu blir det GG om jag orkar. Godnatt!

Hard working girl

HALLÅ VÄRLDEN! Och ja, jag lever faktiskt. Vilken fantastiskt underbar helg jag hittills har haft. Verkligen (inte). Har i princip inte hunnit med annat än jobbat, sovit och ätit. Det började igår med jobb i kiosken på FMMA från 20.00-00.30. Efter att jag hunnit kolla på min lillasysters andra gruppspelsmatch imorse, vilken slutade oavgjort, var det dags för ytterligare några timmar på FMMA. Denna gången var det seket som skulle skötas, mellan 11.30-16.00. Jag fick den stora äran att prata i den hemska mikrofonen och höra min egen röst i högtalarna. Första hälften av arbetstiden skakade jag ständigt av nervositet. Shit, vad löjligt det låter! Utöver detta skulle jag dessutom sköta matchprotokollet - både på papper och på datorn. Inte det enklaste direkt. Åtminstone inte i början. Några timmar senare hade jag käkat thaimat, duschat och även ätit tårta (eftersom bästa papi fyller år idag, eller ja.. fyllde igår, den 7:e). Men nu var det Orsa Sporthall som var nästa destination. Jobbade i seket där också, med samma uppgifter som på ishallen fast minus micken (Thank God!). Började klockan 20.30 och sista matchen var färdigspelad vid 23.20. En timmer senare hade vi städat hela hallen + plockat bort sargen och kunde äntligen åka hem. Hallelujah moment. Imorgon bitti 9.40 spelar systerysters lag semi mot KAIS Moras 97:or. (Det var den sovmorgonen det...) ROCKA NURÅ, BABE! Jag lider just nu av någon slags sömnbrist och kommer så göra de närmaste 2-3 veckorna. Nationella prov </3 BLÄÄ. Därför ska jag sova nu. Godnatt.

Fest i hela huset

Hello folks. Hänger just nu på Unihoc Arena (i lokala innebandykretsar mer känd som Ryssa). Big Brother-låten dunkar ur högtalarna. Pengarna rullar in för Gurkan, Annie, Sara, Simon och Sonia. Har haft världens absolut segaste dag hittills. Det kändes som en hel skoldag passerat när jag i själva verket bara haft EN lektion. Fyfan. På IBG var vi från början tre personer, weeey. Slutade för två timmar sedan och har sedan dess duschat, glott gårdagens BB och därefter bara hängt runt. Segt, precis som resten av dagen. Ska jobba ikväll också, SEEEGT. Jag och Nelly ska sitta i seket på ishallen, hoppashoppashoppas det är snygga killar som lirar, hehe. Halv ett inatt slutar jag. Jippiekayay. En kvart kvar till matchstart nu dårååå, TAGGA!

Wet, wet, wet

Kom nyss hem från skolan efter att ha cyklat hem. I regnet. OCH haglet. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; jag HATAR att cykla hem. Och i detta väder. Nej fyfan. Jag skulle ha tagit bussen istället. Något som jag faktiskt övervägde när jag slutade skolan och såg att det hade börjat regna lite smått. Jag ångrade mig. Väl på väg hem dröjde det inte länge innan regndropparna blev allt större, övergick i hagel för att sedan återvända till ett kraftig jävla regn. Usch. Jag ser ut som en dränkt katt. En dränkt emokatt, med större delen av mascaran under ögonen. Det är vid sådana här tillfällen man önskar att man bodde någon annanstans, närmare skolan. Fem förnedrande kilometer är ibland alldeles för långt.

Nu tänker jag kasta ihop ett gäng chokladbollar och en kopp varm choklad att trösta och värma mig med! Ciao.

Insikter och spekulationer

Häromdagen insåg jag en halv miljon saker. Helt plötsligt klarnade bara saker och ting. Det var magiskt. Som någon sjuk uppenbarelse. Och allt detta, bara under en dag. Ni kan få kolla in en väldigt nedkortad och inte alltid så tydlig punktlista över några av mina insikter. Bara för att, liksom. Spekulera på ni bara, jag vet sanningen och det är allt som betyder något.
  • Som Veronica Maggio uttrycker det: Du kommer nog aldrig mer vara min vän.
  • En crush och en förälskelse är långt ifrån samma sak. Skillnaderna vad gäller sårbarhet och förmåga att släppa taget är enorma.
  • Världens vanligaste lek blir med tiden allt mer komplicerad.
  • Matematik B går faktiskt att lära sig - tro det eller ej.
  • Det enkla och självklara, det var back in the days.
  • En människas förflutna är inte värt att bråka om så länge det inte påverkar personens framtid.
  • Faktum är, att jag behöver inte dig nr 1. Risken är större att jag behöver dig nr 2.
  • Livet är inte en dröm. Även om vissa ögonblick kan vara drömlika, är livet inte annat än en hård verklighet - ibland underbar, ibland inte.

Never mention the P word


Days like this

Jag kan knappt tro mig själv när jag säger detta, men grejen är den att jag faktiskt har haft en bra dag! Att säga en riktigt bra dag vore att ta i, men en bra! Smått otroligt faktiskt, då ju dagen inleddes med ett nationellt prov i engelska, vilket ersatte min annars så älskade sovmorgon. Jag tror till och med att det gick bra (men jag ska väl inte förvänta mig för mycket). Den positiva känslan efter det första avklarade nationella provet höll sig kvar hela dagen. Genom matten - som var så rolig (!) att jag inte ville att den skulle ta slut. Genom IBG - där vi fick vara lite fadder över varsin spelare i Leipzigs P96, som är här på träningsläger. Riktigt kul faktiskt. Ja, faktiskt genom hela dagen. Tänkte toppa den underbara känslan med ett Gossip Girl-avsnitt och sedan sängen. Det flyyyter. Natti.

BBlä

Eftersom jag just nu är så otroligt trött på allt som kan kallas plugg tänker jag nu stänga matteböckerna och istället hämta ikapp de BB-avsnitt jag har missat igår och i måndags. Mer bloggning senare. Typ efter kvällens BB? Ciao.

Wish me luck?

Känner mig just nu riktigt nöjd efter morgonens IBG och kvällens två träningar. Tanken på morgondagens nationella skrämmer mig dock en aning. Men writing brukar ju faktiskt vara lättast såå... Ska kolla igenom lite engelska-regler nu och spana in ett GG-avsnitt (utan text såklart! övning ger färdighet, eller?), sen blir det godnatt. Trots att jag egentligen behöver plugga ännu mer. Aja, sova måste man ju också...

Råkade förresten få med mig en klänning från H&M, trots att jag egentligen bara skulle köpa hårsnoddar... Men hallå, det var ju faktiskt nödvändigt!?

Hallå där kött och blåbär

Idag var det dödligt jobbigt att cykla hem. Olagligt jobbigt. Kanske inte främst fysiskt, utan mentalt. Motvind. Lååångt. Motvind. Segt. Motvind. Tråkigt. Motvind. Svettigt. Motvind. Jag HATAR att cykla hem. Det är typ bland det värsta jag vet. På riktigt. Bara så att ni vet, liksom.

Så fort mami kommer hem ska jag och hon åka ner på Mora och köpa lite nödvändigheter. Inget annat. Ska försöka låta bli i alla fall, hehe. Tror det kommer gå bra faktiskt. Värre är det med engelskan, vilken jag borde plugga lite på inför första nationella imorgon. Men det löser sig nog det också. Matten då? Jo, igår inbillade jag mig att den var lätt. Och så svår är den väl egentligen inte heller, åtminstone inte det som står i boken. Nationella är dock en helt annan sak.

Om någon eventuellt undrade kan jag dessutom underrätta er om att vi hade hopprepsstyrka och boxning på IBG idag. Och mina händer skakar fortfarande efter det sistnämnda. Lillfingret fick nyss dampryck, som jag så vackert väljer att kalla det. Träning ikväll, klubban lär skaka!

Nix i kvadrat

Hej hallå där världen. Det krävdes inte mer än en skoldag för att inse vilket helvete maj kommer bli. Jag kommer bokstavligt talat äta, sova, tänka och ANDAS matte och engelska. Mitt i allt detta måste jag dessutom sköta de andra ämnena. Detta kommer gå åt helvete, helt enkelt. Särskilt om vi fortsätter med såna här roliga men oseriösa mattelektioner som på bilden. Äh, första dagen efter lovet går det bara inte att vara på topp!
Ska försöka läsa en bok nu (För DET lär ju gå bra när MacBooken står bredvid en). På engelska. Meeen.. Vad gör man inte för att öva lite inför nationella liksom? HEHEHEHEHEH. Aja, ha det bäst. Det lär inte jag. Ciao.

Sunday, terrible Sunday

En bagatell utlöste ett krig här hemma så jag och Ronja stack ut på mitt livs längsta powerwalk. Underbart skönt var det. Ska slänga på en ny omgång nagellack nu. Målade dem igår men de blev fucked up ganska direkt, så nu blir det a second try. Imorgon börjar skolan. Inte så underbart. Måste dock säga att det ska bli kul att träffa världens bästa klass igen. BB om 10! Hoppas Martin, Sara, Peter och Simon blir kvar. Katerina och Gurkan lär väl vara "untouchable", som de säger. Madde kan gärna ryka, I won't cry. Ciao.

Valborg11

Min Valborg spenderades med dessa brudar, Linnéa och Lydia.

Vi trampade iväg till Maxi och köpte Ramlösa och marshmallows.

Sen bar det iväg till kasen för att ...

... grilla marshmallows ...

... och spana in lite fireworks. 

Lydia avslutade kvällen på bästa tänkbara sätt genom att kleta fast några marshmallows på sina Converse. Smart nog valde hon att försöka ta bort kladdet genom att använda Linnéas Ramlösa-flaska. Rekommenderas? Dunno, ask Lydde.

Bilderna är tagna med min iPhone, därav den kassa kvaliteten. Enjoy anyway.

Lördagen den trettionde april

Hallådäär. Sitter i sängen och värmer mig med en kopp te. Har haft en helt underbar och lugn men ändå halvgalen kväll med bästaste Linnéa och sköntokiga Lydia. Marshmallowsgrillning, en hel del cykling och bara en massa skönt häng blev det. Tack, brudar! Tog dessutom en långpromenad med Linnéa tidigare idag. Längesen vi snackade ordentligt sist så det var riktigt skönt att få prata lite om allt mellan himmel och jord med henne! Några bilder från kvällen kommer imorgon, nu orkar jag inte!
Maggios nya platta går för övrigt på repeat här hemma och har gjort det sedan i torsdags. Snart kan jag nog varenda låttext utantill. Jaja, godnattttt!

RSS 2.0